Petrică Mîţu Stoian a murit. Artistul fusese internat în stare de gravă la secţia ATI a Spitalului din Reşiţa.

„A venit la clinică să facă terapie hiperbară post-COVID. A dezvoltat o bronhopneuomonie care a fost mult mai amplă. A decedat în urma unui şoc septic. A fost resusictat, dar organismul tău nu a mai rezistat”, a declarat pentru Româniatv.net directorul medical al Spitalului de Urgenţă Reşiţa.

Petrică Mîțu Stoian a fost internat la Spitalul de Urgenţă din Reşiţa deoarece ar avea probleme la inimă, după ce s-a infectat cu COVID-19. Interpretului de muzică populară este intubat în Secţia de Terapie Intensivă, iar, din primele informaţii, medicii spun că starea lui este gravă.

Cadrele medicale au încercat să-l transfere pe Petrică Mîțu Stoian la Craiova, însă nu sunt locuri disponibile la această unitate medicală. Din acest motiv, artistul a rămas internat la Reşiţa, notează Observatornews.

Petrică Mîțu Stoian a murit. Cariera impresionantă a artistului descoperit de Mărioara Murărescu
Petrică Mîțu Stoian s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Izverna – Plaiul Cloșanilor, din județul Mehedinți. După ce și-a făcut debutul la cunoscuta emisiune Tezaur Folcloric, fiind descoperit chiar de renumita Mărioara Murărescu, Petrică Mițu Stoian a participat la numeroase festivaluri de folclor si a luat numeroase premii.

Din anul 1995 este angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu. Cântecele sale sunt adresate omului de rând, sunt cântece de veselie, tradiții de nuntă sau de înmormantare, și doine populare transmise din generație în generație.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *