Carmen și Klaus Iohannis ar putea avea probleme cu legea, în urma unei plângeri care îi vizează pe cei doi. Cel care i-a reclamat a invocat Constituția și susține că trebuie aplicată în mod egal pentru toți cetățenii, indiferent de funcția pe care o au.

De ce au fost reclamați la Poliție Carmen și Klaus Iohannis
Pe 10 octombrie, președintele României, Klaus Iohannis, și soția sa, Carmen, au participat la redeschiderea Catedralei Evanghelice din Sibiu, care a fost reabilitată timp de patru ani. Cuplul prezidențial a fost reclamat la Poliție și ar trebui să se prezinte în fața oamenilor legii pentru a da explicații.

Un cetățean din Sibiu a trimis o plângere la Ministerului Afacerilor Interne. Acesta a reclamat că președintele Klaus Iohannis și soția lui nu au purtat mască de protecție după ce au ieșit din biserică, deși acest lucru era obligatoriu, conform măsurilor anti-Covid. La acea dată, în Sibiu, rata de infectare ajunsese la 8,5 la mia de locuitori.

„Conform Constituţiei României, toţi cetăţenii trebuie să fie egali în faţa legii. Ştiam de cazul doamnei Turcan, (sancţionată pentru că nu a purtat mască în aer liber, deși era obligatoriu – n.r), am văzut ce repede Poliţia Sibiu s-a autosesizat şi, dacă am văzut că se întârzie cu sancţiunea preşedintelui într-un caz similar, am reacţionat. Am trimis sesizarea întâi la MAI care a direcţionat-o către Poliţia Bucureşti şi de acolo a ajuns la Sibiu”, a declarat Cristian Dan.

Bărbatul a văzut că președintele și soția sa nu au purtat mască într-o înregistrare video
Bărbatul a spus că în sesizare a invocat Constituția, care prevede ca legea să fie aplicată tuturor persoanelor, indiferent de statut. Cristian Dan a mai precizat că nu a participat la redeschidrea catedralei, dar a văzut pe un video că președintele și soția lui nu au purtat masca după ieșirea din biserică, când au făcut și câteva declarații de presă.

„Nu poţi să ameninţi populaţia. De doi ani de zile suntem ameninţaţi – staţi în casă că vom avea morţi, staţi în casă că e pandemie (…) este o bătaie de joc la adresa populaţiei, care la cea mai mică încălcare a legii este sancţionată”, a mai precizat bărbatul.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *