Ludovic Orban a declarat recent că, pe vremea când era premier, i s-a cerut schimbarea din funcţia a lui Raed Arafat.

Potrivit celor spuse, cererea a fost făcută de mai multe persoane, inclusiv președintele Klaus Iohannis. Totuși, Orban a spus că nu a luat niciodată în calcul acest lucru.

Raed Arafat va fi schimbat din funcție? Ludovic Orban: Mi-au cerut mai mulți liberali

Declarația lui Ludovic Orban a fost făcută duminică, 14 noiembrie, după ce a fost întrebat dacă i s-a cerut vreodată, în calitate de premier, să-l schimbe din funcţie pe Raed Arafat. În acest context, el a explicat că a refuzat să facă acest lucru, deoarece sistemul de situaţii de urgenţă este construit în jurul lui Raed Arafat şi depinde de acesta, potrivit fostului lider liberal.

„Nu am luat în calcul, mi s-a cerut. Mai mulţi. Mi-au cerut mai mulţi liberali”, a răspuns Ludovic Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demiterea șefului DSU?
Mai apoi, acesta a fost întrebat preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demiterea șefului DSU.

„Da. Numai că demiterea era atributul premierului”, a mai spus fostul lider PNL, înainte de a explică s-a opus demiterii pentru că ştie foarte bine cum funcţionează sistemul de urgenţe în România.

„Ştiam la data respectivă că dacă l-aş fi schimbat pe Arafat şi mi-ar fi apărut o situaţie de urgenţă, sistemul nu ar fi funcţionat. Pentru că a repune în funcţiune sistemul fără Arafat, sistemul este construit astfel încât să depindă de Arafat. Repunerea în funcţiune a sistemului, de fapt reconstrucţia sistemului fără Arafat, ar fi durat 3-4-6 luni de zile. Şi am spus un lucru foarte simplu: dacă un singur om moare într-o situaţie de urgenţă, datorită unei intervenţii nepotrivite, întârziate a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sau a sistemului din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, va fi răspunderea mea personală”, a mai spus Orban.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *