Valeriu Gheorghiță a anunțat că România se pregătește de imunizarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. Când începe campania de vaccinare?

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că autorizarea vaccinării anti-COVID a copiilor de 5-11 ani este așteptată.
Când începe campania de vaccinare pentru copii?

Valeriu Gheorghiță a declarat că România a început pregătirile pentru demararea campaniei de imunizare a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a dezvăluit că o decizie a Agenției Europene de Medicamente (EMA) este așteptată pe 25 noiembrie.

„Am spus săptămâna trecută că se așteaptă decizia Agenției Europene a Medicamentului la jumătatea lunii decembrie, însă ultimul calendar practic devansează acest termen și se așteaptă ca la jumătatea – a doua parte a lunii noiembrie să avem această actualizare.Foarte probabil pe data de 25 noiembrie vom avea opinia EMA. Iar pentru vaccinul Moderna care a propus documentația pentru evaluare la EMA se așteaptă ca autorizarea să se acorde la jumătatea lunii decembrie”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Doza administrată copiilor de 5-11 ani va fi însă mai mică – 10 micrograme, față de 30 de micrograme, doză utilizată pentru cei cu vârsta de peste 12 ani.Prin urmare, debutul efectiv al vaccinării depinde de primirea acestor doze reduse de vaccin Pfizer.

„Concret, când se va putea demara activitatea de vaccinare depinde de momentul livrărilor, care deocamdată nu este confirmat pentru nicio țară europeană. Este posibil să fie în decembrie sau, mai puțin probabil, în ianuarie 2022.
Vaccinul Pfizer, eficacitate de peste 90% la copiii de 5-11 ani

Pfizer a anunțat că vaccinul său are o eficacitate de 90,7% împotriva coronavirusului pentru copiii între 5 şi 11 ani, după ce specialitii au făcut un studiu la care au participat 2.268 de copii.

În acest context, producătorul american de medicamente a solicitat marți, 9 noiembrie, autorizarea la nivelul Uniunii Europene a vaccinului său anti-COVID pentru această grupă de vârstă. scrie kanald.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *