Tanczos Barna, ministrul interimar al Mediului, a anunțat că din luna decembrie va fi suplimentat bugetul pentru instalarea de panouri fotovoltaice și vor fi alocați 20.000 de lei pentru fiecare proiect.

Potrivit oficialului, beneficiarii vor trebui să asigure o cofinanțare de 2.000 de lei.

„În decembrie, suplimentăm bugetul, căutăm soluţia ca cele 280 de milioane să fie suplimentate, mergem pe un sistem testat în februarie. Am îmbunătăţit sistemul prin ordin de ministru în februarie, vom aloca 20.000 de lei pentru fiecare proiect. Mergem pe sistemul de firme specializate şi autorizate să le monteze. Ele depun proiectele, este sunt cele care sunt pe site-ul AFM, vor fi selectate de acolo, pot fi alese firmele cu care se lucrează. Există şi o flexibilizare a schimbării instalatorului astfel încât să nu fie captivi persoanele care depun proiectele la o singură firmă”, a oficialul la Digi 24, potrivit Gandul.ro.

Tanczos Barna se așteaptă la „un interes deosebit de mare pentru acest program”.

Practic, potrivit ministrului, fiecare familie va primi 20.000 de lei de la stat dacă vrea să își instaleze panouri fotovoltaice, însă beneficiarii vor trebui să vină cu suma de 2.000 de lei.

„Pentru beneficiar, fiecare familie care vrea să instaleze panouri fotovoltaice 20.000 de lei, proiectul minim este de 22.000 de lei din care 2.000 de lei beneficiarul, 20.000 de lei statul. Cineva dacă vrea să extindă capacitatea sistemului instalat peste 3 kilo-wati, plăteşte din buzunar diferenţa”, a adăugat Tanczos Barna.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *