PROGNOZA METEO IARNA 2021-2022
În România, deja este strat consistent de zăpadă şi condiţii de schiat la munte.

Meteorlogii anunţă însă o iarnă blândă în acest an, fenomene mai severe fiind aşteptate în ianuarie şi februarie 2022.

Iarna care vine se va încadra în general în normele multianuale, dar o iarnă normală în România nu înseamnă că e una uşoară, ci presupune probabilitatea de apariţie a unor intervale cu fenomene severe, a declarat zilele trecute Florinela Georgescu, directorul Şcolii Naţionale de Meteorologie.

Prognoza meteo – noiembrie-decembrie 2021. ANM: Vremea în săptămâna 29.11.2021 – 06.12.2021
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice. În rest, valorile vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul extrem al țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo – noiembrie-decembrie 2021. ANM: Vremea în săptămâna: 06.12.2021 – 13.12.2021
Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui ușor excedent, local, în zonele montane.

Prognoza meteo – noiembrie-decembrie 2021. ANM: Vremea în săptămâna: 13.12.2021 – 20.12.2021
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *