Un specialist epidemiolog român trage un semnal de alarmă tocmai în momentul în care autoritățile de la București pregătesc relaxarea restricțiilor:valurile 4 și 5 ale pandemiei se vor suprapune în România, deci nu vom avea o pauză între ele.

Ceea ce vedem în acest moment în Europa, în țări care introduc restricții dure și chiar carantină pentru vaccinați sau lockdown total, este valul 5 al pandemiei de COVID-19, este de părere Radu Ciornei, medic și doctor în Imunologie, Microbiologie și Genetică Moleculară.

Nu vom avea o pauză între valul 4 și 5 de coronavirus
Ce se întâmplă însă cu România, care nu a ieșit nici măcar din valul 4? Medicul Radu Ciornei avertizează că, în țara noastră, cele două valuri se vor confunda, ceea ce înseamnă că este puțin probabil să avem o pauză între ele, potrivit Hotnews.ro.

Valul 5 va fi, cel mai probabil, „un vârf foarte ascuțit și de foarte scurtă durată. Un vârf scurt de infectare a persoanelor în special nevaccinate sau care nu s-au mai infectat, care va coborî înapoi la fel de repede cum a venit”, a explicat medicul imunolog.
Valul 5 va ajunge în curând în România
România nu a simțit aproape deloc valul 1 al pandemiei, într-un moment în care virusul SARS-CoV2 făcea ravagii în unele țări din vest, amintește medicul Radu Ciornei.

Vestea proastă de acum este că valul 5 va ajunge în următoarea perioadă și în România, unde se va confunda practic cu valul 4 și riscăm să nu avem o pauză propriu-zisă între cele două valuri.

Am putea respira ceva mai ușurați abia în aprilie-mai anul viitor, odată cu venirea căldurii: „Valul 4 la noi este un val foarte trenant, cred că abia acum noi facem egalizare între valuri cu țările din vest. Acest val 4 se va confunda cu valul 5 în România, comparativ cu restul Europei și se va întinde, cel mai probabil, până când va veni căldura în România, în luna aprilie-mai, pentru că vremea caldă resetează problema cu acest virus”, a mai spus medicul român.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *