Vaccinarea anti-COVID ar putea deveni obligatorie la nivelul Uniunii Europene pentru a ajuta la combaterea creșterii cazurilor de Covid-19, precum și a noii variante Omicron, a anunțat miercuri președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri, că Uniunea Europeană ar trebui să discute dacă va fi necesară vaccinarea obligatorie pentru a ajuta la combaterea creșterii cazurilor de Covid-19, precum și a noii variante Omicron.

„Cred că este de înțeles și potrivit să deschidem această discuție acum – cum putem încuraja și, eventual, să ne gândim la vaccinarea obligatorie în Uniunea Europeană”, a spus ea în timpul unei conferințe de presă.

„Acest lucru necesită discuții. Acest lucru necesită o abordare comună. Dar este o discuție care cred că trebuie condusă”, relatează Bloomberg.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, și-a exprimat sprijinul pentru ca vaccinul împotriva Covid-19 să fie obligatoriu și a cerut un vot parlamentar asupra planului. Grecia, între timp, impune o amendă lunară de 100 de euro persoanelor de peste 60 de ani care nu sunt vaccinate, numind-o taxă de sănătate.

Uniunea Europeană nu are autoritatea de a impune mandate de vaccinare, dar poate încerca să aducă statele membre împreună pentru a conveni asupra unei abordări comune.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *