Un accident cumplit petrecut la intrarea în Timișoara a făcut la lumea rock-ului să fie în doliu după ce Laci Farkas, chitaristul de la Quo Vadis, a murit în tragicul eveniment rutier.

Timișoara și lumea rock-ului din vestul țării a fost zguduită, ieri, pe 4 decembrie 2021, de un accident îngrozitor petrecut la marginea orașului, în direcția spre comuna Șag. Acolo, chitaristul de 51 de ani își pierdea viața în accidentul pe care, pare-se, la provocat chiar el.

Laci Farkas de la Quo Vadis pare să fie cel care a produs accidentul în care și-a pierdut viața. Astfel, polițiștii de la rutieră din Timișoara au explicat că bărbatul de 51 de ani care și-a pierdut viața a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, lovind alte două mașini.

Impactul a fost atât de puternic încât una dintre mașini a fost aruncată pe câmp, cealaltă a ajuns pe marginea drumului, iar al treilea autoturism, cel în care a ricoșat mașina lovită de Laci Farkas a ajuns la mare distanță de celelalte două.

Mai mult, din cauza impactului devastator, șoseaua s-a umplut cu bucăți din mașinile implicate în accident, iar traficul s-a desfășurat cu mare dificultate în zonă timp de mai multe ore.

Din păcate, chiar dacă la fața locului au ajuns foarte repede câtva echipaje de ambulanță, pompieri și poliție, Laci Farkas nu a mai putut fi salvat în ciuda eforturilor medicilor.

„Polițiștii Serviciului Rutier Timiș au fost sesizați să intervină la un accident petrecut pe DN 59 – Calea Șagului, în care au fost implicate 3 autoturisme, în care se aflau 4 persoane.

În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că, un bărbat, în vârstă de 51 de ani, a condus un autoturism pe DN 59, dinspre localitatea Șag înspre municipiul Timișoara, iar la un moment dat a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 22 de ani, care circula regulamentar.

În urma impactului, cel de-al doilea autoturism a fost proiectat într-un alt autoturism care circula paralel cu acesta.

Din nefericire, a rezultat decesul bărbatului de 51 de ani și rănirea conducătorului auto de 22 de ani. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de `ucidere din culpă` și `vătămare corporală din culpă`”, transmit reprezentații IPJ Timiș.

Laci Farkas de la Quo Vadis avea 51 de ani și era unul dintre cele mai cunoscute figuri ale blues-rock-ului românesc, fiind unul dintre pionierii acestui stil muzical. Laci Farkas era cunoscut drept unul dintre cie mai talentați chitariști din blues-rock-ul românesc, iar solo-urile sale făceau deliciul publicului de aproape trei decenii.

László Farkas era solistul și unul dintre fondatorii trupei Quo Vadis, trupă care a fost înfiinţată în anul 1991, la Timișoara, în formula Farkas László, Farkas Szilámér, Borbély Szilárd şi Gáspár Zsolt şi a debutat un an mai târziu, în formulă de trio, odată cu plecarea lui Farkas Szilámér. Stilul abordat este blues-rock cu influențe fusion.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *