Actualul Executiv caută resurse financiare pentru creșterea pensiilor, salariilor și a alocațiilor, motiv pentru care la Ministerul Finanțelor Publice se discută despre majorarea anumitor taxe și impozite locale.

De asemenea, s-a avut în vedere și majorarea taxelor pentru persoanele care dețin mai multe mașini sau terenuri.

Lovitură fără precedent pentru români! Noi scumpiri la orizont! Totul a ieșit la iveală
Având în vedere că este mare nevoie de bani pentru majorările promise, surse guvernamentale au declarat că la Ministerul Finanțelor se fac mai multe calcule care presupun majorarea impozitelor locale.

Sursele spun că este posibil ca primarii să poată crește impozitele pentru clădiri sau mașini chiar și de trei ori. Executivul i-a luat în calcul și pe cei care dețin mai multe proprietăți – cei care au două sau trei proprietăți riscă să plătească un impozit mai mare cu 20%.

Cu toate că Ministerul Finanțelor nu a dat niciun punct de vedere oficial, Executivul caută să facă rost de bani pentru a îndeplini promisiunile făcute, încadrându-se, în același timp, în deficitul asumat de 6,2 procente pentru anul viitor.

Noi taxe pentru români
Executivul a făcut o serie de anunțuri cu privire la majorările care vor avea loc începând de anul viitor, una dintre ele fiind majorarea contribuției la Pilonul II de pensie – dacă acum acesta este de 3,75%, până în anul 2024 acesta ar crește la 4,75%.

Planul Național de Redresare și Reziliere (PNRR) prevede o analiză a impozitelor locale. Întrebat la ce se referă această analiză, fostul ministrul al Finanțelor Publice, Dan Vîlceanu, a declarat că impozitele pe clădirile din orașele mari ar putea fi majorate.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *