Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a anuntat ca aproximativ 16.000 de persoane dintre cei care au sosit in Romania intra in carantina deoarece nu sunt vaccinate impotriva covid- 19.

Potrivit procedurilor, cei nevaccinati trebuie sa intre in carantina.
Rafila a mentionat ca, in weekend, circa 16.000 de persoane au ajuns in Romania si trebuie sa intre in carantina. Ministrul i-a indemnat pe oameni sa respecte regulile privind carantina.

„Oamenii trebuie sa stie ca, asa cum respecta regulile in tarile din care vin, aceeasi abordare trebuie sa fie si acasa… Controlul respectarii carantinei revine in mare masura colegilor de la MAI… Trebuie sa fim seriosi… prin decizia nerespectarii masurii carantinei punem in pericol alte persoane.

„Este o masura de sanatate publica menita sa protejeze comunitatea”
Este o masura de sanatate publica menita sa protejeze comunitatea, nu cred ca suntem inconstienti ca sa raspandim cu buna stiinta o boala care poate sa fie fatala”, a declarat ministrul Sanatatii.

Alexandru Rafila, despre tensiunile de la frontiere.
„Cand o sa vina un nou val pandemic, o sa avem mari probleme daca nu-i respectam pe functionari. In vestul Europei respecta (n.r. regulile), nu o fac si cand vin acasa”, a mai spus ministrul Rafila.

Masura privind intrarea in carantina se aplica si persoanelor care vin dintr-o tara membra a Uniunii Europene, chiar daca tara respectiva nu se afla in zona rosie. Sunt vizate toate persoanele care nu prezinta dovada vaccinarii, trecerii prin boala sau testarii negative RT-PCR pentru COVID-19, efectuata cu cel mult 72 de ore inaintea sosirii.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *