Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, a oferit comentarii cu privire la tensiunile din Kazahstan.

România are interesul ca în teritoriul care a făcut parte din URSS să fie pace, susține oficialul MApN.

„Noi suntem interesați de Kazahstan, pentru că avem un import de gaz de acolo de vreun miliard și ceva pe an, deci ne interesează stabilitatea în această zonă. Noi suntem departe de Kazahstan, dar am văzut că țările din acea organizație regională de securitate și cooperare au reacționat foarte repede și pentru prima dată au dislocat trupe, pentru a menține echilibrul și liniștea până ce se va tranșa cumva democratic ce se întâmplă acolo. Este o situație complicată, care adaugă ceva în ceea ce privește bulversările din Est”, a declarat ministrul PSD, pentru Digi.

Guvernul României, gata să intervină în Kazahstan
În Kazahstan există muncitori români, pentru care Guvernul de la București este gata să intervină, dacă este cazul, susține Dîncu.

„În momentul în care există o situaţie de urgenţă, noi suntem şi prin lege acreditaţi pentru a face acest lucru (evacuarea cetățenilor români – n.r.), pentru misiuni de salvare, pentru a participa la chestiuni de protecţie civilă în ţară sau acolo unde sunt românii noştri în străinătate în pericol.

S-a întâmplat, ați văzut, în multe țări când a fost situația COVID-ului, a fost Africa de Sud ultima dată, cu sportivii. Guvernul este pregătit să facă orice misiune de salvare de genul acesta”, a asigurat ministrul Apărării.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *