Organizația Mondială a Sănătății, anunțul pe care îl așteptau toți oamenii! Se recomandă ridicarea interdicțiilor. Nu mai e obligatorie nici măcar dovada vaccinării

Organizația Mondială a Sănătății a făcut un anunț pe care toți oamenii îl așteptau. Mai exact, OMS recomandă ridicarea restricțiilor de călătorie și chiar să nu li se mai ceară turiștilor dovada vaccinării.

Reprezentanții OMS consideră că interdicţiile generale de călătorie şi obligativitatea vaccinării pentru cei care trec granițele nu au eficienţă în “suprimarea propagării internaţionale” a coronavirusului.

OMS, anunțul pe care îl așteptau toți!
Mai mult decât atât, OMS recomandă “ridicarea sau relaxarea interdicţiilor legate de călătorii, pentru că acestea nu oferă o valoare adăugată şi contribuie în continuare la stresul social şi economic trăit de state”.

De asemenea, măsurile legate de călătorii, și anume măşti, testare, izolare/carantină, vaccinare, ar trebui să se bazeze pe evaluările riscurilor şi trebuie să se evite o povară financiară pe umerii celor care călătoresc.

Vă reamintim că în prezent exită mai mult țări precum Australia sau Noua Zeelandă care sunt închise turiştilor. Totodată, SUA şi Finlanda sunt inaccesibile turiştilor nevaccinaţi

În acelați timp, OMS mai recomandă să nu li se ceară călătorilor care merg în alte ţări dovada vaccinării, această măsură fiind în opinia forului una excesivă.

Mai ales dacă se ține cont de accesul global limitat şi distribuirea inechitabilă a vaccinurilor împotriva COVID-19.

Statele ar trebui să aibă o abordare bazată pe riscuri, pentru facilitarea călătoriilor internaţionale, prin ridicarea sau modificarea măsurilor cum ar fi testarea şi carantina.

Comitetul OMS, prezidat de francezul Didier Houssin, a modificat şi una dintre recomandările referitoare la campania de vaccinare în lume.

Experţii invită comunitatea internaţională să facă astfel încât 70 la sută din populaţia tuturor ţărilor să fie vaccinată la începutul lunii iulie 2022.

De asemenea, OMS a transmis că trebuei ca vaccinarea împotriva COVID-19 să fie integrată în serviciile de sănătate de rutină.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *