Prognoza meteo 24 ianuarie-6 februarie cu cele mai importante noutăți din partea meteorologilor.

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au făcut estimările pentru următoarea perioadă.

Se anunță fluctuații importante de temperatură, cu o etapă de încălzire a vremii până pe 28 ianuarie.

Prognoza ANM pentru perioada 24 ianuarie – 6 februarie
În primele zile ale acestui interval, temperaturile vor urca simțitor și se vor menține ridicate până la finalul lunii ianuarie. Ulterior vremea se va răci semnificativ și își vor face prezența precipitațiile. Iată cum se prezintă prognoza pentru fiecare zonă a țării! Se anunță lapoviță și ninsoare în aproape fiecare zi din intervalul prognozat, în toată țara.

Vremea în Banat. În primele două zile vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată, cu o medie a maximelor termice ce se va situa în jurul valorii de -2 grade, iar a minimelor în jurul a -10 grade. Ulterior se va încălzi, astfel că, până în data de 28 ianuarie, maximele termice vor atinge în medie 5…6 grade, iar minimele -3…-1 grade.

Din 29 ianuarie și până la finalul intervalului de prognoză, maximele nu vor depăși 7 grade Celsius, iar minimele se vor situa între -4 și 0 grade.

Probabilitate de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în intervalul 26 ianuarie – 4 februarie.

Vremea în Crișana. În zilele de 24 și 25 ianuarie, media maximelor va fi de -3…-2 grade, iar a minimelor de -12…-10 grade. Între 26 și 28 ianuarie vremea se va încălzi, iar din 29 ianuarie și până la finalul intervalului de prognoză media maximelor termice va avea variații între 2 și 5 grade și a minimelor între -6 și -1
grad. Probabilitate precipitații lapoviță și ninsoare: 26 ianuarie -3 februarie.

Vremea în Transilvania. Primele trei zile prognozate vor fi destul de reci, cu ger dimineața și noaptea, cu temperaturi maxime între -5 și -1 grad, iar minime de -16, -10 grade Celsius. Vremea se mai încălzește din 28 ianuarie, când media temperaturilor maxime va crește cu aproximativ 5 grade Celsius. Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo în Maramureș
În această zonă a țării, în primele două zile vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea, cu o medie a maximelor termice în jurul a -5 grade și a minimelor, în general, de -16…-14 grade. Ulterior se va încălzi, iar până în data de 28 ianuarie, maximele termice vor atinge în medie 2…3 grade, iar minimele -3…-2 grade. Precipitațiile își fac apariția din 25 ianuarie – lapoviță și ninsoare.

Vremea în Moldova. Potrivit meteorologilor, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, de la o medie a maximelor termice, de -4 grade și a minimelor de -10 grade, la începutul intervalului, până la 5…6 grade media maximelor și -2 grade a minimelor, în jurul datei de 28 ianuarie. Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în apropie fiecare zi din acest interval prognozat.

Vremea în Dobrogea. În primele două zile se vor înregistra temperaturi sub cele
specifice perioadei, media maximelor va fi de -2 grade, iar a minimelor de -6…-5 grade. Până în jurul datei de 28 ianuarie se va încălzi, astfel că maximele termice vor atinge în medie 5…6 grade, iar minimele -1…0 grade. Ulterior temperaturile vor avea variații. Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în special în intervalul 24-26 ianuarie.

Vremea în Muntenia. La începutul intervalului, valorile termice vor fi în creștere, de la o medie a maximelor de -1 grad și o medie a minimelor de -9…-8 grade. În jurul datei de 28 ianuarie, media maximelor va fi de 7 -8 grade Celsius. Ulterior temperaturile vor mai scădea până la maxime de 4- 6 grade Celsius.

Vremea în Oltenia. Potrivit prognozei ANM, în această zonă a țării, până în jurul datei de 28 ianuarie, vremea va fi într-un proces treptat de încălzire. În zilele care vor urma nu vor mai fi variații semnificative, media maximelor se va situa între 4 și 7 grade, iar a minimelor între -5 și -2 grade. Probabilitatea de precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie va crește după data de 28 februarie.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *