Julian Ropcke, singurul reporter din Europa care a reușit să obțină informații de ultim moment despre planurile lui Putin, alături de hărți cu trupele rusești, a făcut declarații exclusiviste pentru „News Hour“, dezvăluind intențiile conducătorului rus cu privire la țara noastră și despre cum va ajunge la granița ei: „O strategie era invazia spre Moldova către România“. Mai multe detalii, în continuare.

Planurile lui Putin cu România în războiul cu Ucraina
Un reporter din Europa a reușit să obțină informații exclusiviste despre planurile Rusiei cu privire la România, în contextul războiului cu Ucraina. Julian Ropcke a reușit să pună mâna și pe hărți cu trupele rusești, aflând mai multe despre intențiile conducătorului Vladimir Putin, despre care a vorbit la „News Hour“.

Cu toate că au existat mulți sceptici la publicarea planurilor Rusiei și intenția acesteia de a invada Ucraina, pare-se că lucrurile au luat acum o altă întorsătură. Potrivit administrației de la Washington, țara condusă de Putin poate invada în orice moment Ucraina.

Reporterul a descoperit că au fost realizate hărţi cu date oferite de surse din NATO și din afara organizației, iar una dintre strategiile de avansare din planurile Rusiei a fost prin Crimeea şi Odessa către vest, spre Transnistria şi graniţa României.

Ceea ce am auzit atunci era că un asalt cu tancuri din Crimeea şi o debarcare la Odesa şi apoi patrularea către vest. Întotdeauna am spus că este o situaţie fluidă şi un scenariu dinamic.

Depinde de planurile Rusiei dacă va fi un asalt restrâns sau larg către Transnistria sau Moldova pentru a lega teritoriile ocupate de Rusia cu alte ţări între ele. Acesta a fost subiectul principal, să conecteze diferite foste enclave sovietice între ele“, a declarat Ropcke.

S-a aflat acum: „Asalt cu tancuri“
Deși vice-ministrul de externe rus, Serghei Riabkov, a transmis că nu există niciun risc de a ataca Ucraina, părerile rămân împărțite.

„Azi, Serghei Riabkov, vice-ministrul de externe rus a spus că nu există un risc să atace Ucraina dar în propoziţia următoare spune că vor face orice să împiedice Ucraina să adereze la NATO. Sunt mesaje mixte. Nu este niciun mesaj clar despre ceea ce vor să facă.

Ceea ce vedem nu este doar asta ci şi tipurile de echipamente pe care Rusia le trimite la graniţă. Şi vorbim despre estul Ucrainei, de weekendul trecut vorbim şi despre Belarus şi Crimeea ocupată. Şi am auzit următorul lucru de la mulţi experţi, dacă ar fi vorba despre afişarea forţei militare sau un show al forţei ar trimite artilerie, rachete şi tancuri“, a mai spus reporterul. scrie playtech.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *