Șeful spionajului german spune că Moscova nu a luat încă decizia finală privind atacarea Ucrainei, precizează Reuters.

Rusia este pregătită să atace Ucraina, dar nu a decis încă dacă va face acest lucru, a declarat șeful Serviciului de

Informații Externe al Germaniei (BND), pe fondul escaladării tensiunilor dintre Moscova și Kiev.
Kremlinul a adunat trupe în apropierea graniței cu Ucraina, dar nu intenționează să invadeze țara vacină, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, afirmând vineri că dacă ar depinde de Rusia, nu ar fi război.

Rușii nu s-au decis încă, potrivit lui Bruno Kahl
„Cred că decizia de a ataca încă nu a fost luată”, a declarat Bruno Kahl, șeful serviciului german de informații externe, într-un interviu.

„Criza se poate dezvolta în mii de moduri”, a continuat acesta, enumerând printre scenarii inclusiv măsuri de destabilizare a guvernului de la Kiev sau de sprijinire a separatiștilor din Est.

Nu este clar pentru Kahl dacă negocierile în curs vor îndeplini cerințele președintelui rus Vladimir Putin.

Acesta a refuzat să comenteze dacă și ce sancțiuni ar trebui luate împotriva Rusiei în cazul unui atac, dar a susținut abordarea Germaniei de a ține Moscova în mister cu privire la măsurile pe care le-ar putea avea în rezerva.

Potrivit șefului spionajului german, Rusia și China nu pot fi prietene pentru mult timp
El și-a exprimat, de asemenea, îndoielile cu privire la viabilitatea unei alianțe de durată între Rusia și China, deoarece interesele celor două țări sunt prea diferite.

„Pe termen lung, ursul rus nu se va simți confortabil în ghearele dragonului chinez”, a spus el.

Putin urmează să călătorească în China luna viitoare pentru a purta discuții cu omologul chinez Xi Jinping, concentrându-se mai ales pe securitatea europeană și dialogul Rusiei cu NATO și Statele Unite.

Statele Unite au petrecut săptămâni întregi încercând să încheie un acord cu partenerii europeni cu privire la un pachet de sancțiuni puternice dacă Rusia atacă.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *