Jurnalistul Paul Pârvu a murit cu o zi înainte de a împlini 61 de ani. El se afla în spital de câteva luni din cauza unei infecții Covid-19 la care se adăuga un atac vascular cerebral.

Paul Pârvu, unul dintre cei mai recunoscuți jurnaliști din anii ’90, a încetat din viață duminică, 30 ianuarie 2021, cu doar o zi înainte de a împlini 61 de ani, notează Adevărul.

Jurnalistul a fost internat în urmă cu câteva luni după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Starea sa de sănătate a avut de suferit, de asemenea, și din cauza unui accident vascular cerebral, notează Adevărul.

Până în acest moment nu se cunosc mai multe detalii despre modul în care a avut loc decesul lui Paul Pârvu. Între timp, foștii colegi au transmis condoleanțe în urma acestei pierderi.

Momentul care l-a făcut faimos
Faima și recunoașterea de care s-a bucurat Paul Pârvu în timpul vieții sale își au originea într-un eveniment din luna august 1992 și în care a fost implicat fostul președinte al României, Ion Iliescu.

Poveștile legate de acest eveniment sunt extrem de detaliate și oferă o imagine clară a României din acel moment. Astfel, conflictul dintre tânărul Paul Pârvu și Ion Iliescu a relevat o față neașteptată a fostului președinte.

Vorbim în acest caz de incidentul în care Ion Iliescu i s-a adresat lui Paul Pârvu cu apelativul “Măi, animalule!”.

Conflictul dintre cei doi s-a desfășurat în timpul unei vizite la Prefectura Constanța a președintelui Iliescu cu ocazia evenimentelor care au avut loc cu ocazia Zilei Marinei. Ion Iliescu, alături de oficialitățile din zonă, este întâmpinat admiratori, dar și de un mic grup de contestatari.

Cei care protestau în fața Prefecturii Constanța cereau demisia lui Ion Iliescu, printre aceștia se număra și Paul Pârvu, jurnalist al ziarului Telegraf, fondat de fostul primar al municipiului, Radu Mazăre.

Paul Pârvu încearcă să stabilească un dialog cu Ion Iliescu și îi pune întrebări despre evenimentele Revoluției, cele din Piața Universității, dar și despre care mai era influența regimului de la Moscova și a KGB-ului asupra României în acel moment.

În acel moment, Ion Iliescu, enervat de întrebările puse și de protestatari a prezentat o față mai puțin cunoscută a sa, care intra în conflict cu imaginea sa de politician calm și capabil să gestioneze și cele mai complexe situații.

“Măi, animalule!”, i-a spus Ion Iliescu tânărului reporter, un moment care i-a șocat pe cei prezenți și care a intrat în mentalul românesc colectiv odată cu cântecul cu același nume, scris și interpretat de Cristian Pațurcă.

Această interacțiune neobișnuită cu primul om din statul român i-a adus lui Paul Pârvu recunoaștere națională peste noapte și chiar o serie de propuneri de a-și folosi capitalul de imagine pentru a intra în viața politică, dar pe care le-a refuzat pentru a-și continua activitatea din presă.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *