Propunerea Ministerului Mediului de a fi interzise centralele termice individuale in blocurile noi de locuinte va fi inaintata coalitiei de guvernare in aceasta luna, va fi analizata si apoi reglementarea va fi transpusa in lege fie in Parlament, fie prin ordonanta de urgenta, insa interdictia nu o sa apara „de azi pe maine”, a spus ministrul Tanczos Barna.

„In functie de decizie vom merge pe varianta ordonantei de urgenta sau pe varianta pretului de lege si in functie de decizie implementarea poate sa dureze o luna – doua sau poate sa ajunga pana la patru-cinci luni. (…) Nu este o noutate. Sunt foarte multi dezvoltatori imobiliari care au ales aceasta solutie. (…) Propunerea noastra este ca energia termica si apa calda sa fie asigurate de sisteme centralizate la nivel de scara sau la nivel de bloc.”, a declarat Tanczos Barna pentru Antena 3.

Ministrul anuntase acest proiect la sfarsitul anului 2021, cand spera ca centralele individuale de apartament nu vor mai fi permise in blocurile noi inca din luna ianuarie sau cel tarziu februarie 2022. El declara atunci ca s-a discutat deja despre acest proiect in coalitie. „In ianuarie sper sa avem actul normativ, am discutat in coalitie, am facut propunerea, o sa intram cu act normativ in Guvern. Sper sa aprobam in ianuarie, februarie cel tarziu”, spunea Tanczos Barna la 17 decembrie 2021.

In prezent, nu este adoptata aceasta reglementare, iar cei care isi fac o casa noua sau un bloc pentru care au primit deja autorizatie – deci cei care au depus deja documentatiile, care au obtinut deja certificat de urbanism, cei care au proiectul deja aprobat – inca isi pot monta centrale termice individuale pe gaz, a declarat Tanczos Barna, luni seara, la Digi24.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *