Vicepreședintele PSD, Lia Olguța Vasilescu, spune că majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani nu este un subiect discutat în coaliția de guvernare.

În prima zi a lunii februarie, liderii coaliției de guvernare PNL-PSD-UDMR au avut o nouă întâlnire în care au discutat despre cele mai arzătoare probleme aflate pe ordinea de zi.

Marți, în spațiul public a apărut informația că liberalii ar dori să propună creșterea la 70 de ani a vârstei de pensionare.

În urma acestor informații, o voce importantă din PSD, primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, a asigurat populația că la nivel de coaliție nu s-a discutat despre această chestiune.

Olguța Vasilescu, despre posibila creștere a vârstei de pensionare la 70 de ani: ”Nu este un subiect discutat în coaliție”
Jurnaliștii de la Libertatea au anunțat, marți, că liderii Partidului Național Liberal ar fi convenit în ședința Biroului Executiv să propună 2 măsuri importante în coaliția de guvernare, precum interzicerea cumulului pensie-salariu şi creşterea vârstei de pensionare la 70 de ani.

După ședința coaliției de marți seara, Olguța Vasilescu a afirmat că partidele aflate la guvernare nu discută despre prelungirea vârstei de pensionare până la 70 de ani.

În plus, vicepreședintele social-democraților mai spune că PSD nu ar susține niciodată o astfel de măsură care să vizeze pensionarii din România.

”Nu există un astfel de subiect (n.r. la nivelul coaliției). PSD nu poate fi de acord niciodată, ni s-a mai pus in vedere de Comisia Europeană și când eram ministru și când a mai fost domnul Budăi. Că ar trebui să luăm în calcul să ne gândim la acest an de pensionare.

Nu am fost de acord atunci, nu putem fi nici acum. Cu atât mai mult cu cât nu există nicio țară din UE cu 70 de ani. Sunt doar două țări Islanda și Italia cu 67 de ani. Ar fi culmea ca tocmai România, care are cea mai mica speranță de viață, să accepte așa ceva, creșterea vârstei”, a declarat Olguța Vasilescu, la Realitatea Plus.

Ministrul Muncii nu lucrează la niciun proiect legat de vârsta de pensionare
Primarul Craiovei a mai spus că a primit asigurări din partea colegului de la Muncă, Marius Budăi, că la minister nu se află în lucru vreun proiect care să vizeze majorarea vârstei de pensionare.

”Cu siguranță domnul Budăi nu lucrează la un astfel de proiect de lege. L-am întrebat și a zis că nu. Nu este nimic în lucru la Ministerul Muncii legat de vârsta de 70 de ani la ieșirea la pensie”, a mai spus Vasilescu pentru postul de știri citat.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *