Rusia a reacționat, miercuri, la anunțul făcut de SUA că vor trimite 3.000 de militari în Europa, inclusiv în România.

Moscova a calificat această decizie ca fiind „nejustificată” şi „distructivă”

Rusia a reacționat, miercuri, la anunțul făcut de SUA că vor trimite 3.000 de militari în Europa, inclusiv în România.

Moscova a calificat această decizie ca fiind „nejustificată” şi „distructivă”.

Președintele SUA, Joe Biden a ordonat Pentagonului să trimită peste 3.000 de soldați pentru a consolida apărarea aliaților europeni. Soldații vor ajunge în Germania, Polonia și România, fiind prima mișcare majoră a forțelor americane în contextul crizei militare dintre Rusia și Ucraina.

Americanii au spus că vor trimite aproximativ 2.000 de militari americani din Fort Bragg, Carolina de Nord, în Polonia și Germania. În această săptămână și aproximativ 1.000 de soldați care fac parte dintr-o escadrilă Stryker de infanterie din Germania în România, pe flancul estic al NATO.

Ministrul adjunct de externe rus, Aleksandr Grușko a menționat că decizia luată de Statele Unite este nejustificată și distructivă, crește tensiunile militare și reduce marja pentru decizii politice, informează Moscow Times.

Joe Biden e pregătit să trimită militari în Europa de Est
Au fost plasați în stare de alertă și câțiva soldați pentru a fi dislocați în afara celor 1.500 de militari cărora li s-au trimis ordin săptămâna trecută. Trupele sunt menite să descurajeze Rusia sa atace Ucraina și să evite războiul în Europa de Est. Pe lângă aceste lucruri, Joe Biden încearcă să găsească o soluție diplomatică și să pregătească un val de sancțiuni economice în cazul în care Rusia va ataca.
Lloyd Austin a vorbit despre aceste implementări cu omologii săi din România. Militarii americani și alte forțe militare se află în interiorul Ucrainei, însă niciuna din trupe nu a fost autorizată să intre în țară. Oficialii refuză să ofere detalii despre misiunile lor.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *