Președintele Klaus Iohannis a ajuns joi la prânz la Craiova, unde face o vizită la Brigada Multinațională Sud-Est a NATO, potrivit Administrației Prezidențiale.

Aici președintele a susținut un discurs în care a explicat situația actuală a României.

Brigada NATO este amplasată în sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”. Președintele este însoțit de ministrul Apărării, Vasile Dâncu.

Comandamentul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est de la Craiova are misiunea de a asigura comanda şi controlul unei operaţii NATO de tip Articol 5 – apărare colectivă –, de nivel brigadă, pentru a contribui la securitatea teritorială şi a populaţiei din sud-estul continentului european.

Capacitatea finală a Comandamentului Brigăzii Multinaţionale Sud-Est de la Craiova (HQ MN BDE-SE) a fost declarată în anul 2018, când șef al Statului Major al Armatei Române era Nicolae Ciucă, acum premierul României.

Președintele Iohannis, după vizita la Craiova, la Brigada Multinațională Sud-Est a NATO
”Îmi face plăcere să revin astăzi la Craiova și să fiu din nou alături de militarii Brigăzii Multinaționale Sud-Est, cea de-a doua unitate operațională a NATO înființată pe teritoriul țării noastre, după ce, în octombrie 2017, am vizitat această structură împreună cu Secretarul General al NATO, domnul Jens Stoltenberg.”, așa și-a început discursul Președintele Iohannis.

“(…) NATO reprezintă, fără niciun dubiu, cea mai solidă garanție de securitate pentru România, aspect deosebit de important, mai ales în condițiile acutizării riscurilor, amenințărilor și provocărilor la adresa securității europene.”, a mai subliniat Klaus Iohannis.

Iohannis: “România își va îndeplini toate angajamentele asumate”
“În ceea ce ne privește, România își va îndeplini toate angajamentele asumate, contribuind astfel la statutul NATO de cea mai puternică și eficientă Alianță de apărare colectivă din istorie.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *