În ultima vreme au plecat dintre noi o mulțime de oameni tineri, cu tot viitorul înainte.

Aflăm acum că o mare tragedie a lovit Biserica Ortodoxă Română, după ce a mai pierdut mulți membri importanți.

Mai exact, a murit părintele Daniel Toiu, care slujea la Catedrala Arhiepiscopală ”Sfinții Petru și Pavel” din Constanța.

A murit părintele Daniel Toiu
Părintele protosinghel Daniel Toiu, slujitor al Catedralei din Constanţa, a murit la vârsta de doar 47 de ani. Daniel Toiu slujea la Catedrală de 17 ani, din anul 2005 și era foarte iubit de către credincioși. Era apreciat pentru felul în care slujea

Anunţul a fost făcut în dimineaţa zilei de sâmbătă, 12 februarie, de preotul Paulin Alecu, şi el slujitor al Catedralei. Nimeni nu se aștepta la o asemenea tragedie, dar se pare că avea probleme de sănătate care, în timp, s-au agravat. Bunul său prieten și coleg i-a transmis un ultim mesaj celui care mereu a făcut voia Domnului și pregătit mereu pentru întâlnirea cu Acesta.

„A plecat la cele vesnice în această noapte un corifeu al Catedralei Arhiepiscopale din Constanţa, preotul protosinghel Daniel Toiu. A plecat grăbit şi pe neaşteptate pentru noi, dar pregătit pentru Liturghia Cerească. Dumnezeu sa te odihnească în rândul celor drepţi, părinte bun”, a scris pe Facebook preotul Paulin Alecu.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpaulin.alecu.5%2Fposts%2F1470919979990178&show_text=true&width=500

Apropiații sunt complet în stare de șoc și nu pot crede cele întâmplate. Unii dintre ei chiar au transmis mesaje de adio, în care și-au exprimat regretul, dar și durerea pentru această pierdere.

Gelu Toiu s-a călugărit în anul 1992, când a decis să renunțe de tânăr la orice legătură cu cele lumești și și-a pus viața în mâinile Domnului. A primit atunci numele de Daniel. A fost hirotonit preot în anul 2005. Era născut în anul 1974 şi era licenţiat în Teologie.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *