Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila a anuntat ca se va tenunta treptat la restrictii dupa ce numarul cazurilor grave din spitale se va micsora.

„Cred ca peste inca o saptamana o sa intram in faza de descrestere, va urma o saptamana de scadere constanta o saptamana si, cam la doua saptamani de la acest debut de scadere a cazurilor, va incepe si scaderea cazurilor la ATI, cu precizarea ca este posibila o presiune mai mare pe spitale in orasele cu incidenta mare. In conlcuzie, cam intr-o luna vom intra si noi in scenariile pe care le vedem acum in alte tari”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit romaniatv.

„S-ar putea sa renuntam mai devreme la restrictiile referitoare la inchiderea restaurantelor si a magazinelor la ora 22.00. Sincer va spun, masura de inchidere a diverselor tipuri de activitati a fost legata de o grija caa o activitate prelungita face ca interactiunile umane sa fie si ele prelungite si corelate cu cresterea transmiterii„, a declarat Rafila.

„Masura nu a fost romaneasca, ci peste tot exista aceasta restrictie cu limitarea orelor”.

Alexandru Rafila, despre decizia CCR privind masca
„Nu pot sa spun cum este situatia din punct de vedere juridic, dar in mod evident in momentul in care o Ordonanta este declarata neconstitutionala de catre Curte trebuie respecta decizia. Mai exista o prevedere legala intr-o lege care se refera la utilizarea mastii de protectie in interior care ramane valabila. In ceea ce priveste utilizarea in spatiile libere, intradevar, odata cu publicarea hotararii CCR utilizarea in exterior nu va mai fi obligatorie”, a spus Alexandru Rafila la Antena 3.

„Ca medic si ca om, recomand utilizarea mastii cel putin atunci cand discutam de aglomeratie, in mijloacele de transport, sau acolo unde un numar mare de persoane sta intr-un spatiu limitat chiar daca este in exterior pentru ca noi avem transmitere comunitara. Daca peste o saptamana sau doua sau trei saptamani nu vom avea aceasta transmitere comunitara singur ca oricum am fi renuntat la utilizarea masti la spatiile exterioare”, a mai spus ministrul Rafila.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *