Șeful Casei Albe, Joe Biden își dorește o nouă întâlnire cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Însă pune o condiție clară Rusiei.

Președintele Statelor Unite este gata să se întâlnească din nou cu Vladimir Putin. Însă a pus condiția ca liderul de la Kremlin să nu atace Ucraina între timp, este anunțul venit de la Casa Albă.

Joe Biden cere o nouă întâlnire cu Vladimir Putin. Condiția pusă Rusiei
„Preşedintele Biden a indicat foarte clar că este pregătit să se întâlnească cu preşedintele Putin în orice moment şi indiferent de format”, a subliniat Antony Blinken la CBS.

Şeful diplomaţiei americane a declarat, duminică, pentru toate marile posturi de televiziune americane, a reafirmat de asemenea că este încă posibilă calea diplomatică, „atât timp cât tancurile nu sunt puse în mişcare cu adevărat şi avioanele nu sunt ridicate în aer”. Oficialul american a reconfirmat că toate indiciile arată că Rusia este „pe punctul de a invada” Ucraina, potrivit AFP, informează Agerpres.

Ultima discuţie dintre Biden și Putin a avut loc la 12 februarie, prin telefon. Atunci, Kremlinul a denunţat o „isterie” americană ajunsă la apogeu în legătură cu o pretinsă invazie iminentă în Ucraina.

Oficialii americani se declară îngrijorați de faptul că Rusia încă pare a face pregătiri pentru o invazie la scară largă a Ucrainiei. Potrivit CNN, comandanții ruși au primit deja ordinele de atac. Tot potrivit surselor, se planifică modul în care se va acționa. Capitala Kiev ar fi prima vizată.

La Donbas, deja au loc schimburi de focuri între separatiști și forțele ucrainene. Așadar, sunt semnale tot mai evidente pentru o invazie în Ucraina.

”Trupele ruse au primit ordine să înceapă invazia. Așadar, ele nu doar că se apropie de frontieră spre pozițiile de atac, dar comandanții de pe teren elaborează planuri pentru modul în care ar acționa în sectoarele de pe câmpul de luptă”, a transmis corespondentul pentru Securitate naţională CBS News, David Martin.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *