Acciza la carburanți a fost scăzută la jumătate. Ministrul finanțelor spune că prețul la pompă va scădea cu un leu. Măsura va fi aplicată pe o perioadă limitată.

Ministrul finanțelor de la noi din țară a transmis că acciza la carburanți va scădea la jumătate, iar în urma acestei măsuri, prețul la pompă va scădea cu peste un leu.

Coaliția a decis scăderea accizei la carburanți. Cu cât scade prețul la pompă
Adrian Câciu a transmis, marți, pe pagina sa de Facebook că liderii coaliției au decis că scăderea accizei la carburanți este o soluție bună pentru acest moment.

Conform ministrului, această scădere va fi resimțită și la pompă, astfel că șoferii vor plăti mai puțin cu un leu pe litru, în condițiile în care acum, cele mai multe stații de carburanți au prețuri de peste șapte lei.

Așadar, noul preț de la pompă ar trebui să fie în jur de șase lei sau chiar sub. Totuși, măsura va fi doar una temporară și nu se știe pentru cât timp va fi aplicată.

Urmează discuții cu Comisia Europeană și cu distribuitorii de combustibili
După ce decizia a fost validată marți, vor urma discuții cu Comisia Europeană, dar și cu distribuitorii de combustibili despre reducerea prețurilor, astfel încât consumatorii fizici și juridici să poată beneficia de „un nivel suportabil”.

„Am propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu.

Propunerea a fost validată în ședința de azi, astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toți consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii”, a scris ministrul, pe Facebook.

Adrian Câciu spune că aceasta este doar una dintre măsuri. Vor mai fi și altele
Ministrul Adrian Câciu a mai transmis și că decizia privind prețurile carburanților este una dintr-un pachet de măsuri care au ca scop final scăderea facturilor la energie, dar și atenuarea puseului inflaționist apărut încă de la începutul lui 2022.

„Am venit la guvernare să luăm măsuri care să protejeze populația și firmele românești de impactul crizei energetice.

Acesta este doar una dintre deciziile care vor constitui pachetul major de soluții ce au ca scop reducerea facturilor energetice și calmarea puseului inflaționist manifestat la acest început de an”, a mai precizat Adrian Câciu.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *