Compozitorul vasluian, Marcel Iorga, a decedat în urma infectării cu Covid-19.

După ce s-a îmbolnăvit, acesta a ajuns la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Vaslui unde, din păcate, a pierdut lupta cu viața.

Marcel Iorga s-a născut la Vaslui, în 25 octombrie 1955, și a făcut parte din promoția 1973 a Liceului de Muzică din Bacău.
Marcel Iorga a fost unul dintre cei mai titrați compozitori din zona Moldovei și nu numai. S-a născut pe 25 octombire 1955, la Băcești, a studiat muzica la Slănic Moldova – Bacău și, în particular, cu diferiti profesori de muzică, inițiindu-se în arta dirijatului și în arta componistică. A studiat flautul, pianul, acordeonul, saxofonul, contrabasul, chitara și tobele.

A avut contracte muzicale cu Olanda, Emiratele Arabe Unite, Bulgaria. A fost membru și președinte de juriu la diferite festivaluri, concursuri naționale și internaționale. Are peste 200 de compoziții și era membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Marcel Iorga este și autorul mai multor imnuri de festivaluri, dar și ale echipelor FC Vaslui, Handbal Club Vaslui și LPS Vaslui.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *