Inca o lovitura pentru Putin. Parlamentul din Letonia a votat luni, in unanimitate. Acesta a permite cetatenilor sai sa lupte in Ucraina, daca asa isi doresc. Anuntul a fost facut de presedintele comisiei parlamentare de aparare.

„Cetatenii nostri care doresc sa sprijine Ucraina si sa se ofere acolo voluntar pentru a apara independenta Ucrainei si securitatea noastra comuna trebuie sa poata face acest lucru”, a declarat Juris Rancanis, presedintele comisiei parlamentare de aparare, afaceri si prevenire a coruptiei si, totodata, cel care a facut proiectul de lege.

Letonia, impreuna cu vecinii baltici, Estonia si Lituania, a fost odata condusi de Moscova. Cele trei tari au vazut de multa vreme Rusia ca pe o amenintare, dar, spre deosebire de Ucraina, au aderat la Uniunea Europeana si NATO, ceea ce aduce garantii de securitate.

Totodata, Guvernul Lituaniei va cere Curtii Penale Internationale sa investigheze „crimele de razboi” din Ucraina
Guvernul Lituaniei a transmis, luni, ca va inainta o cerere procurorilor de la Curtea Penala Internationala de a investiga „crimele de razboi si crimele impotriva umanitatii din Ucraina”, potrivit Reuters.

„In fiecare zi sosesc dovezi noi, dar avem destule pana acum pentru a depune cererea”, a declarat premierul lituanian, Ingrida Simonyte, intr-o sedinta televizata a cabinetului.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *