Este alertă la granița României. Două rachete rusești au lovit, marți dimineață, un obiectiv aflat la o distanță de 20 de kilometri de Izmail. Este vorba despre o stație de radiolocație, după cum a anunțat Poliția de Frontieră.

Două rachete au lovit, în dimineața zilei de 1 Martie, o stație de radiolocație din Ucraina. Obiectivul s-a aflat la 20 de kilometri distanță de Izmail. Anunțul a fost făcut în această dimineață de reprezentanții Poliției de Frontieră.

Este vorba de un atac cu rachete asupra unei baze militare din satul Cairaclia (Loshchinovka), din regiunea Odessa, aflat la doar 15 km de granița cu România.

Lider al etnicilor români din regiunea Odesa, Anatol Popescu a transmis, la rândul său, informații despre acest atac cu rachete printr-o postare pe Facebook. Potrivit acestuia, la Cairactia s-a născut tatăl actorului Tudor Chirilă.

Războiul din Ucraina, tot mai aproape de România. Poliția de Frontieră este în alertă
Satul Loshchinovka din districtul Izmail, la nord de regiunea Odesa, a fost ținta bombardamentelor cu rachete lansat în dimineața zilei de marți de armata rusă, Atacul s-a produs în jurul orei 7:30.

Acest lucru a fost anunțat chiar de de primarul din Izmail, Andrey Abramchenko.
„ Dragi oameni din Izmail! O lovitură cu rachete a fost efectuată asupra unei unități militare (stație radar) din satul Loshchinovka”, se arată în mesaj.

„ Vă rog să rămâneți acasă, pe cât posibil, până la clarificarea completă a situației operaționale”, scrie primarul orașului Izmail, Andrey Abramchenko.
„Lovitură cu rachete asupra bazei militare din Loshchinovka, lângă Izmail, regiunea Odesa”, scrie șeful Consiliului Public din cadrul Administrației Regionale de Stat Odesa, Serghei Bratchuk.

Trebuie remarcat faptul că stațiile radar, parte din forțele de apărare aeriană, sunt situate pe autostrada Izmail-Odessa, în zona Loshchinovka. Abramchenko nu raportează consecințele bombardamentelor, numărul de răniți și morți sau daunele cauzate.

Izmayil, scris și Izmail, este un oraș din sudul Ucrainei. Se află pe malul de nord al principalului canal de distribuție al Dunării, la aproximativ 80 km de Marea Neagră. La sfârşitul secolului al XIV-lea era aşezarea slavă Smil. În 1484, a fost cucerit de turci, care l-au fortificat și păstrat până în anul 1812. Apoi, a intrat sub posesie rusească din 1812 până în 1856, când turcii au reluat această localitate.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *