Cateva zeci de barbati japonezi au raspuns la apelul ucrainean pentru voluntari straini pentru a lupta impotriva invaziei Rusiei, potrivit unui comunicat de presa.

Presedintele ucrainean Volodymyr Zelenskii a cerut duminica formarea unei „legiuni internationale”, determinand multi barbati din Statele Unite si Canada sa se ofere voluntari.

Pana marti, zeci de barbati japonezi – inclusiv 50 de fosti membri ai Fortelor de Autoaparare ale Japoniei si doi veterani ai Legiunii Straine Franceze – au aplicat pentru a fi voluntari, a declarat cotidianul Mainichi Shimbun, citand o companie din Tokyo care se ocupa de voluntari, anunta Reuters.

Un purtator de cuvant al Ambasadei Ucrainei a recunoscut ca a primit apeluri de la oameni „care doresc sa lupte pentru Ucraina”, dar a spus ca nu stiu nimic mai mult despre voluntari.

O postare de pe retelele sociale din 28 februarie a ambasadei a spus ca a multumit japonezilor pentru numeroasele intrebari despre voluntariat, dar a adaugat o conditie.

„Orice candidati pentru acest lucru trebuie sa aiba experienta in fortele de autoaparare ale Japoniei sau sa fi urmat o pregatire specializata”, se arata in comunicat.

Intr-o noua postare pe Twitter de miercuri, ambasada Ucrainei in Japonia a declarat ca se cauta voluntari cu experienta medicala, IT, comunicare sau stingerea incendiilor.

Japonia le-a spus cetatenilor sai sa amane calatoria in Ucraina din orice motiv, avertisment reiterat miercuri de secretarul sef al cabinetului Hirokazu Matsuno, care a spus ca este la curent cu informatiile despre voluntari.

„Ministerul japonez de externe a emis un aviz de evacuare pentru toata Ucraina si dorim ca oamenii sa opreasca orice calatorie in Ucraina, indiferent de scopul vizitei lor”, a spus el intr-o conferinta de presa.

„Comunicam cu ambasada Ucrainei in Japonia si am subliniat ca este in vigoare un aviz de evacuare”.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *