Klaus Iohannis a făcut câteva declarații de presă, în urma discuțiilor avute cu Preşedintele Comisiei Europene,

Ursula von der Leyen. Oficialul european se află în aceste zile în România.

Klaus Iohannis, decizie crucială în România: “Intensificăm sprijinul către Ucraina”

Iată principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Ursula von der Leyen.

„Ne aflăm în fața agresiunii ilegală, nejustificată și neprovocată a Ucrainei, securitatea Ucrainei și transtlantică este puternic amenințată”, a precizat președintele României.

„Am discutat despre suplimentarea sprijinului umanitar către Ucraina. îi mulțumesc Ursulei vod der Leyen pentru înfijnțarea unui hub de centralizare a ajuytoarelor, lucrăm împreună pentriu operaționalizarea acestora. Președinta UE știe că vom lupta pentru ajutorarea fiecărui refugiat”, a mai anunțat șeful statului român.

„România va accesa fondul pentru azil și fondul pentru gestionarea frontierelor și viză”, a mai declarat președintele Iohannis.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, joi, la Palatul Cotroceni, de şeful statului Klaus Iohannis.

Şefa Comisiei Europene se află în România de miercuri seara, când a avut o întrevedere cu prim-ministrul Nicolae Ciucă.

“Preşedinta CE va vizita România şi Slovacia pentru a discuta cu liderii acestor ţări despre situaţia din Ucraina şi despre sprijinul Europei pentru refugiaţii din Ucraina”, a scris miercuri, pe Twitter, Dana Spinanţ, purtătorul de cuvânt adjunct al Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen, la București: “Sunteți un exemplu de solidaritate”
În urma întâlnirii cu Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, șefa Comisiei Europene a ținut să îi felicite pe toți românii care au primit refugiații cu brațele deschise.

Felicit românii care au primit refugiații cu brațele deschise, sunt momente de solidaritate cu victimele din Ucraina, sute de mii de persoane fug din calea armelor lui Putin, își lasă familiile și averea în urmă. Cel puțin un milion de locuitori din Ucraina au plecat în ultimele zile. Iar România a oferit ajutor pentru 55.000 de persoane.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *