Războiul din Ucraina a ajuns deja în cea de-a opta zi și situația este din ce în ce mai dificilă. Trupele rusești nu s-au retras nici după mai multe negocieri și continuă să atace cele mai importante orașe ale statului. Cu toate acestea, președintele Volodimir Zelenski este optimist și crede că va învinge lupta.

Zelenksi luptă până la final

Situația din Ucraina este tot mai dificilă. O mulțime de orașe importante au fost atacate, iar mulți oameni și-au pierdut viața în urma atacurilor rusești. Numărul deceselor s-ar fi ridicat la 2000.

Cu toate acestea, Volodimir Zelenski, liderul Ucranei, este optimist și crede că va câștiga lupta.

“Au vrut să ne distrugă de atâtea ori. Nu au putut.

Am trecut prin atâtea! Și dacă cineva crede că, după ce au depășit toate acestea, ucrainenii vor fi speriați, dezbinați sau se vor preda, nu știe nimic despre Ucraina. Și nu are ce face în Ucraina”, a transmis Zelenski.

Liderul ucrainean a adăugat că, de la miezul nopţii, armata nu a luat nicio pauză și situația este tot mai grea, pentru că trupele rusești au bombardat întruna și aleg zone tot mai importante, blocuri cu civil, atacă fără nicio reținere, deși susțineau că nu vor să rănească pe nimeni în afară de armată.

Volodimir Zelenski, mesaj dur către Rusia

Volodimir este foarte curajos și are încredere în armata sa, motiv pentru care a ținut să transmită câteva amenințări Rusiei. Președintele a declarat că, atâta timp cât se vor afla pe pământ ucrainean, inamicii nu vor avea liniște și vor trebuie să fie atenți la fiecare pas, pentru că ucrainenii militari sunt dispuși să facă orice pentru a învinge.

”Oriunde vor merge, vor fi distruși. Nu vor avea calm aici, nu vor avea mâncare, nu vor avea un moment de liniște. Ocupanții vor primi un singur lucru de la ucraineni: rezistență. Rezistență aprigă. O astfel de rezistență încât ei își va aminti pentru totdeauna că nu renunțăm la ceea ce este al nostru, că își vor aminti ce este un război patriotic.”, a mai declarat Zelenski.

Președintele consideră că deja putem vorbi despre un război patriotic, ce se va încheia cu victoria țării atacate, nu a celor care au izbucnit isteria și acum luptă pentru liniștea lor. Zelenski asigură că Ucraina este zilnic asigurată cu arme, provizii și nu are nimic de pierdut, motiv pentru care va lupta până la capăt pentru libertate.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *