Vladimir Putin a avut un nou discurs în fața populației sale. Liderul de la Kremlin le-a dat asigurări rușilor că nu trimite recruți sau rezerviști în conflictul cu Ucraina.

Vladimir Putin a transmis un nou mesaj conaționalilor, în a 12-a zi de război cu Ucraina. Liderul de la Kremlin a ținut ”să sublinieze” că în lupta cu țara vecină nu va trimite soldați încorporați recent și nici rezerviști.
Vladimir Putin i-a asigurat pe ruși că nu va trimite recruți sau rezerviști
Președintele Rusiei a mai punctat faptul că, în prezent, pe teren se află ”profesioniști” care își îndeplinesc cu sârguință ”obiectivele stabilite”.

” Vreau să subliniez faptul că soldaţii care efectuează serviciul militar nu participă şi nu vor participa la lupte. De asemenea, nu va exista nicio recrutare suplimentară a rezerviştilor.

Obiectivele stabilite sunt implementate doar de militari profesionişti. Sunt sigur că ei asigură în mod eficient securitatea şi pacea poporului rus”, a informat Vladimir Putin într-un discurs televizat, potrivit Le Figaro.

Rusia și Ucraina continuă războiul de 12 zile. Luni, 7 martie, între cele două țări au fost negocieri pentru a treia oară. Delegațiile ucrainene și ruse care s-au văzut nu au ajuns nici de această dată la un consens pentru încetarea focului.

Astfel, bombardamentele rușilor au continuat în Ucraina. În fața acestei situații dramatice, civilii s-au ascuns pe unde au putut, iar la final au povestit calvarul prin care au trecut. Printre ei, și ucrainenii din Irpin, oraș vizat de tirurile grele ale rușilor.

Vladimir Putin amenință ”în special” România
Duminică, 6 martie, un avertisment dur al Kremlinului a vizat România. Igor Konaşenkov, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia, a subliniat că state vecine cu Ucraina, ”în special” țara noastră, au acceptat aterizarea unor avioane militare din Ucraina.

”Utilizarea reţelei de aeroporturi militare ale acestor ţări pentru a servi ca baze pentru avioane militare ucrainene şi utilizarea ulterioară a acestora contra forţelor armate ruse ar putea fi considerate ca fiind implicări ale acestor ţări într-un conflict armat.

Practic, întreaga aviaţie aptă de luptă a regimului de la Kiev a fost distrusă. Dar ştim dintr-o sursă sigură că avioane ucrainene s-au deplasat spre România şi spre alte state vecine”, a transmis Konaşenkov.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *