Oricât nu ne doream să spunem asta, este război la granițele României, după ce Vladimir Putin a dat ordinul sec de atac asupra Ucrainei. În doar câteva secunde, o ploaie de rachete a căzut peste ţara vecină.

De asemenea sunt sub asediu mai multe oraşe mari, inclusiv Odesa şi Kiev. Sunt deja sute de morţi în rândul civililor. Putin promite să ne se oprească aici.

A avertizat că statele care vor ajuta Ucraina vor suporta consecinţele şi a atras atenţia că Rusia este una dintre cele mai mari puteri nucleare ale lumii.

Urmează să intrăm într-un conflict armat cu Rusia?

Având în vedere faptul că România este una din tările vecine cu Ucraina, este normal să ne întrebăm dacă urmează să intrăm într-un conflict armat cu Rusia.

În acest sens, au apărut mai multe declarații prin care se explică dacă este posibil ca România să fie atacată de Rusia.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus că deși România nu va intra în război, țara trebuie să fie pregătită.

„România nu va intra în niciun război în acest moment”, însă țara „trebuie să fie pregătită pentru consecinţele unui posibil conflict de la graniţa Ucrainei”, susține ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu: „Noi, România, şi NATO nu vor intra în război de tip militar”

Acesta a mai spus că autorităţile nu se aşteaptă, în acest moment, la „un război cald”.

„Din perspectiva asta, noi, România, şi NATO nu vor intra în război de tip militar.

Sigur că războiul economic, războiul de alte facturi, blocajul economic poate va exista dacă va fi un conflict, dar în acest moment la un război cald, ca să spunem aşa, nu ne aşteptăm”, a subliniat ministrul Apărării, citat de Agerpres.

În ceea ce privește un posibil atac nucear, Vasile Dîncu a spus că este doar o ameninţare de descurajare.

”Ameninţarea nucleară este o ameninţare de descurajare.

A fost escaladare să aibă toţi arme nucleare ca să se teamă unul de altul, să se anuleze posibila nebunie a unui om, pentru că nimeni nu vrea să se sinucidă, nici nebunii nu vor să se sinucidă. Din
perspectiva asta este improbabil să înceapă cineva un război în care se sinucide şi pe sine pentru că fiecare ştie ce potenţial nuclear are celălalt”, a declarat Vasile Dîncu.

Cristian Tudor Popescu: „România este în război cu Rusia”
Și gazetarul Cristian Tudor Popescu a făcut o serie de afirmații cu privire la un posibil război care ar avea loc în România.

„Vreau să spun acum niște propoziții! Prima: Ucraina e România! Nu mai încap alte cuvinte. Ucraina e România! Ucraina și România înseamnă Europa. Rusia, în momentul de față a declarat război Europei. A declarat război NATO, a declarat război Statelor Unite, a declarat război lumii întregi. Cu excepția Chinei, mă rog, care se menține în expectativă. În aceste condiții România trebuie să procedeze ca și cum ar fi în aceeași situație cu Ucraina. România este în război cu Rusia!”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Klaus Iohannis: „România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina”
Șeful statului, Klaus Iohannis, a spus că România se pregătește pentru ce e mai rău, după cum rezultă din discursul explicativ al președintelui, susținut la terminarea discuțiilor din Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Klaus Iohannis a declarat că România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina și niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa.

„Vreau să subliniez foarte clar: România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina! Mai mult, vă asigur că voi lua absolut toate măsurile care se impun, împreună cu Guvernul, Parlamentul României și aliații noștri internaționali, pentru ca securitatea și siguranța cetățenilor români să nu fie sub nicio formă afectate”, a declarat Klaus Iohannis.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *