Kamala Harris, vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, face, vineri, o vizită în România unde va fi întâmpinată de preşedintele Klaus Iohannis. Programul oficial al vizitei nu a fost încă făcut public, dar autorităţile anunţă restricţii de trafic în Capitală, în intervalul 12.00 – 17.00.

”În contextul evenimentelor prilejuite de vizita vicepreşedintelui american Kamala Harris la Bucureşti, în data de vineri 11 martie, s-au dispus o serie de măsuri, însoţite de recomandări menite să vină în sprijinul cetăţenilor pe toată durata acestui eveniment.

Autorităţile implicate au în vedere ca măsurile de securitate instituite să interfereze cât mai puţin cu activităţile cotidiene ale populaţiei”, a informat, joi, Grupul de comunicare special oraganizat cu ocazia vizitei vicepreşedintelui SUA.

Restricții de circulație vineri în Capitală

Cu această ocazie, pentru șoferii din Capitală vor fi dispuse măsuri de fluidizare a circulaţiei şi, în acest context, Brigada Rutieră Bucureşti solicită conducătorilor auto să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor.

”Conducătorilor auto le este recomandat, ca vineri, 11 martie, în intervalul orar 12:00 – 17:00, să evite deplasarea pe Drumul Naţional 1, pentru a preîntâmpina formarea eventualelor ambuteiaje. Apelăm la sprijinul cetăţenilor şi le mulţumim acestora pentru înţelegerea acordată cu privire la acest eveniment de o importanţă deosebită pentru România”, a mai menționat sursa citată.

Programul oficial al vizitei Kamalei Harris nu a fost făcut public. De asemenea, Administraţia Prezidenţială a informat că preşedintele Klaus Iohannis o va primi pe vicepreședinta Statelor Unite.

Ce discuții vor purta Klaus Iohannis și Kamala Harris

Cei doi vor purta discuții despre măsurile aliate de consolidare a posturii NATO de descurajare şi apărare pe Flancul

Estic, inclusiv perspectiva creşterii în continuare a prezenţei militare americane şi aliate în România, ca măsură suplimentară de asigurare a securităţii ţării noastre şi a întregii regiuni.

Totodată, va fi abordată coordonarea, în continuare, a comunităţii transatlantice privind adoptarea de noi sancţiuni privind Rusia.

Kamala Harris, vizită în Polonia
Anterior, Casa Albă a precizat că vicepreşedintele Kamala Harris va discuta cu conducătorii Poloniei şi României despre susţinerea continuă a Ucrainei prin asistenţă umanitară, economică şi în ceea ce priveşte securitatea, dar şi despre faptul că Statele Unite sunt hotărâte să impună sancţiuni severe în cazul Rusiri şi al celor care contribuie la invazie.

Vicepreşedintele SUA va vorbi şi despre cum pot susţine Statele Unite vecinii Ucrainei, care primesc refugiaţi şi au grijă de ei.

Kamala Harris a ajuns în Polonia, miercuri seară, în contextul controverselor legate de iniţiativa polonezilor de a trimite avioane MiG-29 Ucrainei prin intermediul SUA.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *