Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, avertizează NATO că, fără o zonă de excludere aeriană, ”e doar o chestiune de timp până când rachete rusești vor cădea pe teritoriul” statelor alianței.

Volodimir Zelenski a transmis, în noaptea de duminică spre luni, un nou mesaj pentru poporul ucrainean și pentru statele din NATO.

”E doar o chestiune de timp până când rachetele Rusiei vor cădea pe teritoriul NATO”, avertismentul lui Volodimir Zelenski
Președintele Ucrainei a avertizat că este doar o chestiune de timp până când asaltul militar al Rusiei din zonă se va extinde la membrii NATO, dacă Alianța nu instituie o zonă de interdicție aeriană deasupra țării sale.

”Anul trecut, i-am avertizat clar pe liderii NATO că dacă nu vor exista sancțiuni preventive dure împotriva Rusiei, aceasta va începe un război”, a declarat Zelenski în mesajul video postat pe pagina sa de Facebook.

”Am avut dreptate. Acum repet, din nou: dacă nu ne închideți cerul, este doar o chestiune de timp până când rachetele rusești vor cădea pe teritoriul vostru. Pe teritoriul NATO. Pe casele cetățenilor din țările NATO”, a avertizat președintele ucrainean.

Mesajul liderului de la Kiev vine în contextul în care, duminică, 13 martie, 30 de rachete rusești au lovit o bază miliară ucraineană din regiunea Liov, situată foarte aproape de granița cu Polonia, stat membru NATO.
Din datele oficialilor ucraineni, aceste bombardamente au făcut 35 de morţi şi 134 de răniţi.

”Numai în regiunea Liov, au căzut 30 de rachete. Nu se întâmpla nimic care să poată ameninţa teritoriul Federaţiei Ruse. Şi la doar 20 de kilometri de frontierele NATO”, a mai spus președintele statului invadat.

Zelenski acuză un ”atac deliberat” al Rusiei în cazul morții jurnalistului american
În aceeași ieșire publică, Zelenski a vorbit și despre uciderea jurnalistului american Brent Renaud, care a murit duminică, la Irpin. Oficialul este de părere că nu a fost vorba de o întâmplare, ci de un atac deliberat al forțelor ruse.

”Un jurnalist american a fost ucis în regiunea Kievului. Brent Renaud. Colegul său a fost rănit. A fost un atac deliberat al armatei ruse. Ei știau ce fac. Dar nu toată lumea din Occident pare să știe ce fac”, a mai spus președintele Ucrainei.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *