Raed Arafat a făcut apel la calm către români, după ce în acest sfârșit de săptămână au golit rafturile cu alimente, din magazine, de teamă că se vor epuiza, pe fondul războiului Rusia-Ucraina.

Raed Arafat a transmis, luni, că românii nu au ”niciun motiv de panică” încât să meargă în magazine și să golească rafturile cu produse, pentru a se aproviziona. Mesajul șefului DSU vine după ce în acest sfârșit de săptămână, mai mulți oameni au cumpărat alimente peste măsură, de teama unui eventual război sau crize alimentare, pe fondul conflictului Rusia-Ucraina.

Raed Arafat îi îndeamnă pe români să nu mai cadă pradă dezinformării
Raed Arafat a subliniat că în aceste zile sunt multe dezinformări, amintind de cozile mari la benzinării, oamenii crezând că prețul carburanților se va scumpi peste 11 lei sau că se va epuiza stocul și în acest caz.

“Deci, nu are rost să inducem panică, nu are rost să punem oamenii să se panicheze, să meargă, cum s-a întâmplat în ultima perioadă…

Ba a venit știrea falsă cu benzina, după care s-a încercat cu uleiul, din fericire, nu s-a reușit, acolo explicațiile au venit foarte rapid și oamenii nu au căzut pradă acestei dezinformări”, a transmis Raed Arafat, în timpul unei conferințe de presă, organizată luni, la Palatul Victoria.

În ce caz se recomandă aprovizionarea, în momentul de față
În schimb, șeful DSU a clarificat că ceea ce recomandă autoritățile sunt provizii legate în cazul unui cutremur sau alte dezastre naturale, deoarece acestea nu se pot preveni și trebuie să existe precauție.

“La acest moment, stocurile obișnuite, pe care noi le-am mai recomandat altădată, pentru dezastre naturale, astea rămân valabile – pentru cutremur, pentru una, pentru alta.

Asta este ce a fost recomandat de noi pe tot parcursul anilor și rămâne recomandat mai departe”, a mai explicat Raed Arafat.

Săptămâna trecută a fost una agitată pentru români. Mulți au format cozi imense la benzinării, aprovizionându-se cu cisterne, tomberoane și damigene. Pe lângă asta, au existat și cozi la pașapoarte, iar în weekendul trecut s-au golit rafturile cu ulei, făină și alte produse necesare supraviețuirii.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *