Carne de miel preț 2022. O să avem miei pe alese pentru masa de Paște.

Vor fi însă mai puțini cei care își vor permite să-i cumpere. Fermierii spun că prețurile vor fi cu cel puțin 30 la sută mai mari față de anul trecut.

Și un kilogram de telemea proaspătă costă mai mult.

În această fermă de pe Valea Hartibaciului, mieii sunt deja mari, asta înseamnă că oierii fac brânză prospătă.

„Aceasta este telemeaua de oaie proaspătă, deci este o textură foarte densă. O parte se vinde acum și o parte o punem la învechit, să facem telemeaua veche de oaie pentru că anul acesta o să fie o criză de telemea veche”, conform Kanal D.

Explicația pentru criza de telemea vine tot de la fermieri, furajele s-au scumpit și cum prețul brânzei a rămas același de anul trecut, pentru mulți oieri afacerea n-o să mai renteze.

Există însă și o veste bună: producția de miei e bună! Dacă vă gândiți deja la masa de Paște, e bine să puneți bani deoparte:

Mihai Șopa, fermier: „Va ajunge undeva la 40-45 de lei kilogramul de carne de miel sacrificat. Probabil omul de rând va spune că este un preț foarte mare, dar pentru noi… ca să crească un miel, avem costuri foarte mari.”

Din această fermă vor pleca la vânzare în jur de 1.500 de miei. Mare parte dintre aceștia vor ajunge pe piețele din străinătate.

Mihai Șopa, fermier: „La ora actuală, pe piața externă sunt cereri foarte mari. Mieii sunt destul de mulți, nu avem o problemă, să fie cumpărători!”

Anul trecut, un kilogram de carne de miel s-a vândut în piețe cu prețuri cuprinse între 30 și 35 de lei.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *