Klaus Iohannis susține că numărul de refugiați ucraineni care vin în România va crește. Solicită sprijin din partea țărilor Uniunii Europene pentru Moldova.

Președintele Klaus Iohannis a transmis că numărul refugiaților de la noi din țară ar putea crește în următoarea perioadă și a insistat asupra faptului că Moldova trebuie sprijinită.

Klaus Iohannis avertizează: numărul de refugiați ucraineni va crește
Astfel, el a specificat că e nevoie de o bună gestionare a fluxului de migranți ucraineni, aspect cu care Moldova trebuie sprijinită de către toate statele membre ale UE.

„Am prezentat sprijinul acordat de România în gestionarea fluxurilor crescute de refugiați, precum și a altor provocări cărora Chișinăul trebuie să le facă față.

Am subliniat astfel necesitatea ca Uniunea Europeană, alături de toate statele membre, să acorde sprijin în acest sens Republicii Moldova, precum și în ceea ce privește creșterea rezilienței sale”, a transmis președintele țării după întâlnirea cu președintele bulgar.

Klaus Iohannis susține nevoia de a diversifica sursele de energie
De asemenea, președintele a afirmat că este nevoie să fie găsite soluții pentru a fi redusă dependența energetică față de Rusia, lucru pe care l-a discutat cu președintele bulgar.

Klaus Iohannis a afirmat și că este necesar să fie pus în funcțiune Coridorul Vertical de Gaze, care va fi conectat la gazoductul BRUA, o altă măsură pentru a reduce necesitatea importurilor rusești.

„În contextul necesității reducerii dependenței energetice de Federația Rusă, am discutat despre diversificarea surselor de energie și a rutelor de transport.

Am subliniat, totodată, importanța operaționalizării rapide a Interconectorului Bulgaria-Grecia. Odată finalizat, acesta va putea fi conectat la gazoductul BRUA deja operațional și astfel Coridorul Vertical de Gaze, care are o importanță crucială, să devină funcțional”, a transmis acesta.

Președintele român vrea construirea unor poduri peste Dunăre
Cei doi președinți au vorbit despre dorința lor de a face parte din spațiul Schengen și despre avansarea procesului de aderare.

Acești au discutat și despre construirea unor noi poduri peste Dunăre și de a găsi noi soluții pentru asigurarea navigabilității, iar aici, Klaus Iohannis a vorbit despre necesitatea de a fi implementat proiectul FAST DANUBE.

„Am discutat cu domnul Președinte Radev despre obiectivele comune care vizează, pe de o parte, construirea de noi poduri peste Dunăre, și, pe de altă parte, găsirea de soluții pentru asigurarea navigabilității pe Dunăre”, a mai spus el.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *