Fostul guvernator al Californiei Arnold Schwarzenegger a facut joi un apel direct catre poporul si soldatii rusi, detaliind minciunile din spatele propagandei Kremlinului pentru razboiul cu Ucraina.

„Vietile voastre si viitorul vostru sunt sacrificate pentru un razboi fara sens, care este condamnat de intreaga lume”, a spus Schwarzenegger intr-un videoclip.

Kremlinul a luat masuri pentru a reduce la tacere disidenta si raportarile critice despre invazie. Acum este ilegal sa numim conflictul drept „razboi” , iar Rusia a luat masuri pentru a bloca accesul la retelele sociale.

Dar rusii au de multa vreme legaturi de familie cu Ucraina, a adaugat Schwarzenegger. Se estimeaza ca 11 milioane de rusi au familii in Ucraina.

„Deci, fiecare glont pe care-l trageti, il trageti intr-un frate sau o sora dintre ai vostri. Fiecare bomba sau fiecare obuz care cade in Ucraina, nu cade asupra unui inamic, ci asupra unei scoli, a unui spital sau a unei case”, a mai spus marele actor, potrivit Business Insider.

Schwarzenegger a spus ca stie cum minciunile despre razboi pot distruge un om. El a descris modul in care tatal sau, Gustav Schwarzenegger, a trait cu vinovatia de a lupta pentru nazisti in al Doilea Razboi Mondial.

„A trait tot restul vietii in durere”, a spus Schwarzenegger. „Durere de la spatele rupt. Durere de la schijele care i-au amintit mereu de acei ani groaznici. Si durere de la vinovatia pe care a simtit-o.”

Arnold Schwarzenegger i s-a adresat direct lui Vladimir Putin. „Tu ai început acest război, tu îl conduci și tot tu îl poți opri. Este ilegal ceea ce faci”, a declarat fostul guvernator al statului California.

Un mare star de cinema, Schwarzenegger a spus ca a fost inspirat la inceputul vietii de halterofilul rus Yury Vlasov. La fel ca Schwarzenegger, Vlasov a devenit el insusi politician.

Starul din „Terminator” spune ca dragostea lui pentru Rusia a crescut, inclusiv in timpul filmarilor „Red Heat” , primul film american filmat in Piata Rosie din Moscova.

„Puterea si inima poporului rus m-au inspirat intotdeauna”, a spus Schwarzenegger, descriindu-se drept „prieten de multa vreme al poporului rus”.

Vedeta a incheiat adresandu-se rusilor care risca pedepse severe pentru ca au vorbit despre razboi. Unii protestatari au iesit chiar in strada in Sankt Petersburg , orasul natal al liderului rus Vladimir Putin.

„Sunteti noii mei eroi”, a spus Schwarzenegger. „Aveti puterea lui Iuri Petrovici Vlasov. Aveti adevarata inima a poporului rus”.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *