Tragedia din cursul zilei de vineri de la Rafinăria Petromidia s-a soldat cu cinci angajați răniți iar un bărbat și-a pierdut viața, în urma puternicei explozii.

Deflagrația a fost urmată de un incendiu mistuitor, care a făcut dificilă căutarea bărbatului. În cele din urmă acesta a fost găsit fără suflare în apropierea locului exploziei.

Numele bărbatului care și-a pierdut viața în urma tragediei de la Rafinăria Petromidia de la Năvodari de vineri este Iulian Atanasiu, în vârstă de 32 de ani, care a lăsat în urmă o soție și un copil mic, potrivit Antena 3.

La momentul exploziei, Iulian Atanasiu mai avea o oră și jumătate până la finalul turei
Acesta a intrat pe tură la locul de muncă dimineața, în schimbul 1, iar la ora 14:00 urma ca Atanasiu să fie înlocuit.

Din păcate, acesta nu a mai apucat să își termine tura și să își revadă familia, deoarece vineri la ora 12:30 s-a petrecut explozia puternică de la Rafinăria Petromidia Năvodari, explozie care a fost urmată de un incendiu violent.

Iulian Atanasiu s-a căsătorit acum trei ani și avea un copil mic. Soția sa lucrează tot pentru Rompetrol.

Ultima postare de pe Facebook a acestuia a fost făcută joi dimineață, la ora 6 dimineața, la începutul turei de la locul de muncă. „Cine se trezește de dimineață… Lucrează în ture!”, a scris Atanasiu.

„Nu e eroare umană, un echipament a cedat”, a spus directorul Rompetrol
Directorul general al Rompetrol Rafinare, Felix Crudu, a povestit modul tragic în care salvatorii l-au găsit pe Iulian Atanasiu, care fusese dat dispărut în momentul exploziei.

„Suflul propagat a generat încă trei focare. Din nefericire, unul dintre colegii care opera în zonă a fost prins de suflul acestei explozii. În timpul intervențiilor s-au făcut eforturi disperate de a-l găsi. Au intrat echipați cu echipament special de protecție împotriva focului. Într-un final am reușit să-l găsim, din păcate nu s-a mai putut face nimic”, a declarat Crudu.

De asemenea, directorul Rompetrol Rafinare a precizat că urmează să se facă investigații, că s-a acționat conform planului de urgență, și că este vorba despre un echipament care a cedat, nicidecum despre o eroare.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *