Oficialii celor două state au participat la multe negocieri până acum, dar nicio discuție nu a avut un rezultat pozitiv.

Președintele Ucrainei a explicat cum decurg negocierile și de ce Rusia și Ucraina nu reușesc să cadă de acord.

Zelenski, totul despre negocierile de război

Volodimir Zelenski a vorbit despre negocierile de pace cu statul rus, care nu ajung la un rezultat nici după patru săptămâni de război. Rusia continuă să bombardeze principalele orașe ale Ucrainei, chiar și după numeroase discuții între oficiali, deși președintele a făcut tot posibilul ca să înlăture trupele ruse.

Liderul ucrainean susține că negocierile sunt unele extrem de dificile și, de cele mai multe ori, se termină scandalos și este nevoie să fie oprite. Zelenski speră că cele trei summit-uri programate în această săptămână-G7, NATO și UE vor ajuta Ucraina să avanseze și asigură că negociatorii fac tot posibilul și muncesc neîncetat ca să ducă lupta la sfârșit.

„Sunt foarte dificile, uneori scandaloase, însă avansăm pas cu pas. Vom lucra, vom lupta cât mai mult posibil. Până la capăt. Curajos şi deschis. Negociatorii lucrează neobosit. Ne vom odihni doar atunci când când vom câştiga”, a spus Volodimir Zelenski.

Zelenski susține că își dorește să discute față în față cu liderul rus, Vladimir Putin, dar acesta refuză orice invitație. Putin se teme că cineva ar încerca să îl omoare și nu vrea să riște în niciun fel.

Zelenski va participa la summitul NATO de joi
Președintele Zelenski va participa joi la summitul NATO, unde va avea ocazia să se adreseze prin apel video tuturor reprezentanților țărilor-membre. Acesta va vorbi despre situația în care se află poporul ucrainean și va prezenta exact situația cu care se confruntă armată rusă.

„Preşedintele Zelenski este invitat să se adreseze la summitul NATO prin legătură video. Aceasta va fi ocazia pentru liderii ţărilor aliate să îl audă vorbind în direct despre situaţia catastrofală în care se află poporul ucrainean din cauza agresiunii Rusiei”, a indicat un responsabil NATO într-un comunicat.

Conform purtătorului de cuvânt al preşedintelui ucrainean, Serghei Nikiforov, a declarat că Zelenski n va cere ajutor pentru a pune capăt invaziei ruse. Acesta are de gând să propună liderilor țărilor NATO să interzică Rusiei circulația prin spațiul aerian, precum și furnizarea unor arme mai puternice pentru protecție aeriană.

„Se poate face în mai multe moduri. Interzicerea spaţiului aerian, furnizarea Ucrainei a unor mijloace puternice de apărare aeriană şi aviaţie”, a spus el.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *