Presa ucraineană a informat că generalul-locotenent Yakov Rezanţev, comandantul Armatei 49 de Arme Combinate din Districtul Militar Sud, a fost ucis în luptă. Astfel, Vladimir Putin a pierdut încă un comandant de top în urma invaziei din țara respectivă.

Rusia a suferit o nouă pierdere! Un comandant de top a fost ucis în Ucraina

Mai precis, Yakov Rezanţev a fost ucis în urma unei lovituri ucrainene asupra postului de comandă al Armatei 49 ruse, din sudul Ucrainei, potrivit informațiilor transmise de The Mirror.

Amintim că o ofiţerul rus de rang înalt a fost citat la începutul războiului ca fiind cel care le-a spus soldaţilor că invazia se va „termina rapid”, ceva ce Rusia nu a reușit să facă.

Informația respectivă a apărut după ce un soldat rus a fost auzit într-o înregistrare difuzată de serviciile de securitate ucrainene, în timp ce vorbea despre o interacțiune cu comandantul care a fost răpus recent.

„Ştiţi ce ne-a spus? A spus că nu este un secret că mai sunt doar câteva ore până la sfârşitul acestei operaţiuni speciale. Şi acum acele ore durează o veşnicie. Tovarăşe general, la naiba, urăsc această situaţie.

Şi el a spus doar ‘Fiule, fii puternic’ şi apoi a plecat”, spunea soldatul.

De asemenea, un jurnalist ucrainean stabilit în SUA a declarat că Yakov Rezanţev este „cel mai probabil, criminalul notoriu al civililor din Mariupol”.

Ucraina a înregistrat o altă victorie

Ministerul britanic al Apărării a transmis anterior informații despre cele mai recente evoluții ale invaziei din Ucraina.

Potrivit oficialilor din Regatul Unit, trupele ucrainene au reușit să reocupe orașe și poziții defensive la periferia estică a Kievului.

Este vorba despre faptul că Ucraina a putut să reocupe orașe și poziții defensive până la 35 de kilometri la est de Kiev, după ce forțele ruse s-au retras.

Contraatacurile ucrainene și retragerea forțelor ruse pe liniile de aprovizionare supraextinse au permis Ucrainei să reocupe orașe și poziții defensive până la 35 de kilometri la est de Kiev. Este probabil ca forțele ucrainene să continue să încerce să împingă forțele ruse înapoi de-a lungul axei nord-vestice de la Kiev spre aerodromul Hostomel”, a informat ministerul.

De asemenea, oficialii britanici spun că forțele ruse „încearcă în continuare să ocolească Mykolaiv în timp ce încearcă să se îndrepte spre vest, spre Odesa, progresul lor fiind încetinit de probleme logistice și de rezistența ucraineană”.

Totodată, autoritățile din Ucraina au informat la rândul lor că au reușit să recucerească teritoriile la est de Kiev în urma unor lupte intense, anulând astfel câștigurile anterioare ale Rusiei.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *