China a transformat mai multe insule în baze militare pe care le-a construit în Marea Chinei de Sud.

Aceste insule au fost înarmate cu sisteme de rachete antinavă și antiaeriene, echipamente laser și de bruiaj și avioane de luptă, într-o mișcare tot mai agresivă care amenință toate națiunile din apropiere.

Detaliile despre cele trei insule care au fost transformate în baze militare din Marea Chinei de Sud au fost făcute publice de un comandant militar american de top, citat de Associated Press.

Amiralul John C Aquilino a declarat că acțiunile ostile ale Chinei sunt o contrazicere, deoarece președintele chinez Xi

Jinping că Beijingul a spus că nu va transforma insulele artificiale din apele contestate, în baze militare.

Trei insule transformate în baze militare
Aceste eforturi militare fac parte în totalitate din demonstrațiile de forță ale Chinei, a spus generalul John C Aquilino.

„În ultimii 20 de ani, am asistat la cea mai mare acumulare militară de după cel de-al doilea război mondial din partea

Republicii Chineze”, a declarat Aquilino într-un interviu pentru Associated Press.

„Ei și-au dezvoltat toate capacitățile și această acumulare de arme este destabilizatoare pentru regiune”, a precizat amiralul SUA, potrivit The Guardian.

În urma acestor declarații, nu au existat comentarii sau răspunsuri imediate din partea oficialilor chinezi. Beijingul își menține profilul militar pur defensiv, aranjat pentru a proteja ceea ce spune că sunt drepturile sale suverane.

China se laudă acum cu al doilea cel mai mare buget de apărare din lume după SUA

În China au crescut cheltuielile militare de mai mulți ani și se laudă acum cu al doilea cel mai mare buget de apărare din lume după SUA și își modernizează rapid forța cu sisteme de arme, inclusiv avionul de luptă J-20, rachete hipersonice și două portavioane, cu un al treilea în construcție.

„China are suveranitate asupra insulelor Spratly, precum și asupra zonelor maritime din jur. Stați departe pentru a evita incidentele”, a spus unul dintre mesajele severe transmise de militarii chinezi către avionul marinei americane care avea doi jurnalişti AP la bord.

„Sunt o aeronavă navală suverană a Statelor Unite, care desfășoară activități militare legale dincolo de spațiul aerian național al oricărui stat de coastă”, le-a transmis pilotul american prin radio chinezilor.

Jurnaliștii au putut vedea clădiri cu mai multe etaje, depozite, hangare, porturi maritime, piste și radare.

Jurnaliștii au putut vedea clădiri cu mai multe etaje, depozite, hangare, porturi maritime, piste și radare, în timp ce aparatul de zbor P-8A Poseidon s-a aproiat de recifele ocupate de chinezi, iar lângă Fiery Cross, au putut fi văzute peste 40 de nave ancortate.

Aquilino a spus că acea construcție de arsenale de rachete, hangare de avioane, sisteme radar și alte facilități militare pe Mischief Reef, Subi Reef și Fiery Cross pare să fi fost finalizată, dar rămâne de văzut dacă China va continua construirea infrastructurii militare în alte zone.

„Funcția acelor insule este de a extinde capacitatea ofensivă a Chinei dincolo de țărmurile lor continentale”, a spus el. „Pot zbura avioane de vânătoare, bombardiere, plus toate acele capacități ofensive ale sistemelor de rachete”, a mai spus oficialul american.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *