Românii au noi vești despre pensiile lor.

Ministrul Muncii a promis că nu va semna o reformă care să-i ducă în sărăcie pe cetățeni.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre pensii.

Oficialul a transmis că procentul de 9,4% din produsul intern brut alocat pensiilor în Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă va fi flexibilizat.

Ministrul Muncii a avut o întâlnire cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru Locuri de Muncă și Drepturi Sociale, unde a vorbit despre o posibilă mărire a pensiilor.
Chiar dacă românii nu se așteptau la pensii mai mari, Marius Budăi cere acest lucru pe un termen destul de lung.

Ce a transmis ministrul Muncii- Marius Budăi

„Cerem flexibilizare și am convingerea că o vom obține de la Comisie, atât în ceea ce privește procentul de 9,4, cât și termenul stabilit pentru anul 2070″, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

Politicianul menționează că susține orice reformă care se realizează la tot ce înseamnă prevederile Tratatului Uniunii Europene, dar nu vrea să semneze niciodată o reformă care să mențină sau care să conducă la sărăcia cetățenilor din România.

Ieri, 31 martie 2022, a avut loc o întâlnire importantă între Marius Budăi și Nicolas Schmit, în cadrul căreia au discutat despre situația cetățenilor ucraineni refugiați în țara noastră, dar și despre reformele importante care dirijează piața muncii sau sistemul public de pensii din România.
„I-am explicat domnului comisar european de ce solicit și de ce sunt imperativ când cer flexibilizarea procentului de 9,4 pentru pensii prevăzut în PNRR. Noi vorbim de sistemul public de pensii și am fost de acord amândoi că sustenabilitatea e foarte importantă”, a mai adăugat Marius Budăi.

Problema sustenabilității apare în contextul în care 4 sau 5 milioane de cetățeni români contribuie la economiile altor state din Uniunea Europeană. Marius Budăi este conștient că această problemă nu se va rezolva de pe o zi pe alta, dar are toată speranța că lucrurile vor fi mai pozitive pentru pensionari.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *