În ultima perioadă, bugetarii nu au mai primit vești bune din partea statului.

Pentru că ne apropiem de vară, de perioada vacanțelor, oficialii statului au făcut un anunț important pentru unii români.

Astfel, angajații vor primi, pe lângă salariu, încă 1450 de lei.

Vouchere de vacanță 2022

Vești bune pentru români chiar în preajma sărbătorilor pascale.

Conform autorităților statului, cei care lucrează la stat vor primi 1450 de lei în scurt timp, pe lângă salariul pe care îl iau lună de lună.

Astfel, este un ajutor binevenit în apropierea sărbătorilor, de care mulți angajați vor beneficia.

Deputatul PSD Radu-Marcel Tuhuţ a spus că voucherele de vacanță urmează să fie acordate înaintea Sărbătorilor Pascale.

Oficialul este mândru de reușită României, considerând că este o faptă extrem de importantă, mai ales acum, când vin sărbătorile și oamenii vor să meargă în vacanță. Astfel, anul acesta, cei care lucrează la stat vor primit 1450 de lei de persoană, bani pe care îi pot folosi pentru a vizita orice oraș din România.

”Am început în decembrie cu Ordonanța pentru vouchere (n.r. de vacanță). Toți salariații din domeniul public pot beneficia de tichete de vacanță în valoare de 1450 lei. Mai mult, orice salariat din sectorul privat, dacă patronul dorește, poate beneficia de tichet de vacanță, dar nu e limitat la o sumă, la 1450 lei, ci suma poate merge până la de șase ori salariul minim pe economie, cu niște beneficii pentru patron, în sensul că toată suma o poate deduce, o poate pune pe cheltuieli, iar pentru respectiva sumă nu plătește contribuții” a spus ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu.

Voucherele de vacanță aferente anului 2021 se emit doar pe suport electronic, au o valoare totală de 1.450 de lei, iar perioada de valabilitate este de un an de la data emiterii. Dacă nu sunt utilizate în timp util, acestea expiră.

Și cei din domeniul privat pot beneficia deacest ajutor, dar asta depinde de angajator. In plus, nu se rezumă doar la 1450 lei, valoarea salariului minim pe economie, ci pot fi de până la șase ori mai mari.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *