Pensionarii primesc o nouă veste. Ministrul Muncii a făcut anunțul despre majorarea pensiilor.

Ministrul Muncii a vorbit despre majorarea pensiilor. Marius Budai consideră că a reușit să demonstreze Comisiei Europene că procentul este unul nerealist.

Ministrul Muncii, ultimele date despre majorarea pensiilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat vineri, 1 aprilie, că nu se pune problema modificării procentului din PIB alocat plății pensiilor de pe o zi pe alta. Politicianul a precizat că este important faptul că a reușit să demonstreze Comisiei Europene că acest procent este nerealist.

„Nu se pune problema de astăzi sau de mâine de a modifica acel procent, sau de a avansa o dată pe care să nu o respectăm ulterior. Eu cred că cel mai important lucru este că am reușit să demonstrăm Comisiei Europene că un procent nerealist, un procent care nu este bazat pe niciun fel de calcul și un procent care angaja România la sărăcie, este nerealist. Asta este victoria cea mai importantă.

Avem 4,5 milioane de cetățeni români care lucrează în țările UE, cetățeni români care nu fac altceva decât să contribuie la bugetele altor state în UE.

Sunt aspecte pe care Comisia Europeană trebuie să le știe, eu am adresat întrebări extrem de clare: dacă cineva din UE și-ar permite să trăiască cu 200 de euro pe lună. Răspunsul este clar că nu.

Am reușit să demonstrez că este un procent nerealist, o asumare nerealistă.

Suntem foarte atenți și derulăm și asistența tehnică cu Banca Mondială, derulăm și discuțiile cu Comisia Europeană.

Nu vrem să scoatem reforme din PNRR, să le înlocuim cu alte reforme, nu vrem să scoatem investiții. Vrem să flexibilizăm alte lucruri. Asta este decizia noastră”, a precizat ministrul Muncii, la Realitatea PLUS.

În cursul zilei de joi, 31 martie, într-o conferinţă de presă organizată la finalul întâlnirii pe care a avut-o Marius Budăi cu comisarul european responsabil pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, ministrul Muncii preciza că nu va susține o reformă care va duce la sărăcia cetățenilor români.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *