Cum va fi vremea de Florii si Paste. Temperaturile vor fi oscilante in toata tara, pe parcursul urmatoarelor doua saptamani, iar probabilitatea de precipitatii va fi mai mare in intervalul 16-24 aprilie in majoritatea regiunilor, potrivit prognozei pentru perioada 11 – 24 aprilie, publicata luni de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Vremea in Banat 11-24 aprilie
In Banat, in perioada 11 – 15 aprilie, media maximelor se va situa in jurul a 11 grade in prima zi, cand vremea va fi rece pentru aceasta data, si va ajunge la valori de 22 – 23 de grade in ultima zi a intervalului. Dupa data de 15 aprilie, temperatura aerului va fi in scadere, astfel incat in 18 aprilie se va ajunge la valori de 12 – 13 grade, apoi va creste de la o zi la alta, pana pe 24 aprilie, cand va atinge 18 – 19 grade. Minimele se vor situa in jurul valorii de 0 grade la inceputul perioadei, apoi vor fi in crestere pana la 7 – 8 grade in data de 16 aprilie, urmand sa scada usor spre 3 – 4 grade in jurul datei de 19 aprilie. Ulterior, temperaturile minime vor marca o usoara crestere, astfel ca la sfarsitul intervalului vor atinge valori de 6 – 7 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in 11 aprilie si din nou in intervalul 16 – 24 aprilie.

Vremea in Crisana 11-24 aprilie
In Crisana, vremea va fi rece la inceputul intervalului, astfel ca intre 11 si 15 aprilie media maximelor va fi in crestere de la 10 – 11 grade, in prima zi, la 21 – 22 de grade in ultima, cand va fi cald pentru aceasta data. Ulterior, temperatura va scadea, spre valori medii ale maximelor de 13 grade in data de 18 aprilie, apoi va creste pana spre 18 grade la sfarsitul intervalului, caracterizand o vreme normala din punct de vedere termic. In ceea ce priveste regimul termic nocturn, temperatura se va situa in jurul valorii de 0 grade in primele doua nopti, apoi va creste pana spre 6 – 7 grade in 16 si 17 aprilie. In perioada 17 – 19 aprilie media minimelor va fi in scadere spre 2 – 3 grade, urmand ca pana la finalul intervalului sa creasca din nou pana la 6 grade.

Trecator vor mai fi ploi slabe la inceputul intervalului. Probabilitatea pentru precipitatii va creste din nou in perioada 16 – 24 aprilie.

Vremea in Transilvania 11-24 aprilie
In Transilvania, la inceputul intervalului chiar daca valorile termice diurne vor creste de la o zi la alta, vremea va fi rece. Media maximelor termice va fi de 9 grade in prima zi si va ajunge la 20 de grade in 15 aprilie. Ulterior vremea se va raci din nou, astfel incat media maximelor in perioada 15 – 18 aprilie va scadea de la 20 de grade la 12 grade. Spre finalul intervalului de prognoza, temperatura aerului va fi in crestere si se vor inregistra maxime de pana la 16 grade.

Media minimelor in primele 3 nopti va fi de -3…-2 grade, apoi va creste pana spre 5 grade in 17 aprilie, iar in a doua saptamana de prognoza, media temperaturilor minime va oscila intre 1 si 4 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in 11 aprilie si in intervalul 16 – 24 aprilie.

Vremea in Maramures 11-24 aprilie
In Maramures, vremea va fi rece la inceputul intervalului, cu o medie a valorilor termice diurne ce se va situa in jurul a 10 grade, apoi temperatura aerului va creste, astfel ca in ziua de 15 aprilie se va ajunge la valori de 20 de grade. Ulterior, se va raci treptat, astfel ca media maximelor va ajunge la 12 grade in perioada 17 – 19 aprilie, apoi tendinta temperaturii va fi de crestere usoara, pana spre 16 grade in ziua de 24 aprilie.

Media minimelor in primele 3 nopti va fi de -2 – 0 grade, apoi va creste pana spre 5 grade in 17 aprilie, iar in a doua saptamana de prognoza media temperaturilor minime va oscila intre 2 – 4 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in 11 aprilie, precum si in intervalul 16 – 24 aprilie.

Vremea in Moldova 11-24 aprilie
In Moldova, la inceputul intervalului, vremea va fi rece pentru aceasta perioada, cu o medie a maximelor termice ce se va situa in jurul a 12 grade si minime de 0 – 2 grade, apoi temperatura aerului va fi in crestere, astfel ca, in 15 si 16 aprilie, media regionala a maximelor va ajunge la 20 de grade, iar a celor minime la 5 – 7 grade. In perioada 17 – 20 aprilie se intrevede un nou proces de racire, media maximelor urmand sa coboare la 12 grade, iar minimele termice se vor situa in jurul valorii de 3 grade. Dupa acest interval, tendinta de evolutie a temperaturii va fi de crestere usoara si treptata pana la o medie a maximelor de 16 grade si minime de 4 – 6 grade.

Izolat si trecator vor mai fi ploi slabe la inceputul intervalului, apoi probabilitatea pentru ploi va creste in perioada 16 – 24 aprilie.

Vremea in Dobrogea 11-24 aprilie
In Dobrogea, vremea va fi rece in primele 3 zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsa intre 11 si 13 grade si de 3 – 4 grade pentru cele minime, apoi se va incalzi treptat, iar in 15 si 16 aprilie se vor atinge maxime, in medie, de 16 – 18 grade si minime de 6 – 8 grade. In perioada 17 – 20 aprilie, scaderea de temperatura estimata va insemna pentru aceasta regiune atingerea unor maxime de 12 si minime in jur de 6 grade. Dupa acest interval, tendinta de evolutie a temperaturii va fi de crestere usoara si treptata pana la o medie a maximelor de 16 grade si minime de 7 – 8 grade.

Izolat si trecator vor mai fi ploi slabe la inceputul intervalului, apoi probabilitatea pentru ploi va fi relativ ridicata dupa 17 aprilie.

Vremea in Muntenia 11-24 aprilie
In Muntenia, media maximelor va fi in crestere treptata, de la 12 – 13 grade in prima zi la valori ce se vor situa in jurul a 22 de grade in 15 si 16 aprilie. Ulterior, temperatura aerului va scadea si se vor inregistra valori termice diurne de 14 – 15 grade (in 18 si 19 aprilie), apoi prezenta estimare indica o crestere usoara, astfel ca la finalul intervalului se va ajunge la o medie regionala a maximelor de 18 – 20 de grade.

Noptile vor fi reci in primele zile ale intervalului, cand media regionala a minimelor se va apropia de 0 grade, apoi pana la finalul primei saptamani se va ajunge la valori de 6 – 8 grade, iar in a doua jumatate a intervalului media acestora va fi de 4 – 6 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata dupa 16 aprilie. In restul intervalului doar izolat si trecator vor fi posibile ploi slabe.

Vremea in Oltenia 11-24 aprilie
In Oltenia, media temperaturilor maxime va fi in crestere, de la 12 – 13 grade in prima zi, la valori in jurul a 22 de grade in 15 si 16 aprilie, ce vor caracteriza o vreme calda pentru aceasta perioada. Ulterior, temperatura aerului va scadea la 14 – 15 grade (in 18 si 19 aprilie), apoi prezenta estimare indica o crestere usoara, astfel ca la finalul intervalului se va ajunge la o medie regionala a maximelor de 18 – 20 de grade. Alternante termice vor fi si in regimul nocturn al temperaturilor, care vor avea o medie de 0 – 1 grad in primele nopti, iar in restul intervalului vor oscila intre 4 – 8 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata dupa 16 aprilie, iar in 17 si 18 aprilie vor fi posibile si cantitati de apa mai insemnate.

Vremea la munte 11-24 aprilie
La munte, desi valorile termice diurne vor fi tot mai ridicate de la o zi la alta, vremea va fi rece in primele 3 zile ale intervalului, cu o medie a maximelor pentru intreaga zona de 0 – 3 grade si minime de -7…-5 grade. In 15 si 16 aprilie se va incalzi semnificativ si se vor atinge temperaturi maxime de 10 – 12 grade si minime, in medie de 2 grade. Dupa aceste zile mai calde se va raci din nou, astfel ca la inceputul saptamanii viitoare este estimata o medie a temperaturilor maxime de numai 2 – 4 grade si minime de -4…-3 grade. La finalul intervalului de prognoza se vor atinge maxime de 7 – 8 grade si minime in jur de 0 grade.

La inceputul intervalului, pe arii restranse vor mai fi ninsori slabe si lapovita. Probabilitatea pentru precipitatii va fi destul de ridicata si dupa 16 aprilie, astfel ca pana la finalul celor doua saptamani vor mai fi perioade in care va mai ploua, iar in zona inalta precipitatiile mai pot fi mixte.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *