Marius Budăi a făcut un anunț pentru toți pensionarii din România care au o pensie de 1000 de lei pe lună.

Toți românii se repezesc să cumpere carne de miel, asta pentru că mai sunt doar câteva zile până la Paștele Ortodox. Așadar, preţul cărnii de miel a ajuns să coste 60 de lei pe kilogram. Costul înseamnă 50% mai mult faţă de anul 2021.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a comentat că pensionarii care au 1000 lei pe lună nu își vor permite să cumpere carnea de miel, dar cât PSD va fi la guvernare, va face tot ce e posibil pentru categoriile vulnerabile.

„Atât timp cât PSD va fi la guvernare, ne vom bate pentru aceste categorii vulnerabile, dar nu trebuie să uităm nici mediul de afaceri. Da, ştiu că nu este suficient pentru un pensionar cu 1000 de lei, că nu-şi permite”, a precizat Marius Budăi.

Carnea de miel costă în unele piețe din România 40 – 45 de lei pe kilogram, faţă de anul trecut când era 30 – 35 de lei. În supermarketuri sau în unele măcelarii din țară, preţurile ajung şi la 55 – 60 de lei pe kilogram.

Alte prețuri ale preparatelor pentru Paște
Telemeaua de oaie costă, în unele piețe din România, 40 – 43 de lei pe kilogram. Pasca poate costa 70 de lei, însă preţul poate ajunge și până la 200 de lei, asta doar în funcţie de cantitate și ingrediente. Un cozonac poate costa 150 de lei, dar la fel depinde de umplutură și cantitate.

Pentru Sărbătorile Pascale, românii vor fi nevoiți să scoată din buzunare o mulțime de bani. Doar pentru carnea de miel și telemeaua de oaie, aceștia vor plăti în jur de 90 – 100 de lei sau chiar mai mult.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *