Vremea în România este, în mare parte, dificilă și extrem de schimbătoare.

În ultima perioadă am avut parte atât de zile însorite, cu temperaturi ridicate, precum și de ploi și vijelii. Se pare că vremea o ia razna după Paște și ne așteaptă zile extrem de neplăcute.

Vreme schimbătoare în România

Vremea a fost extrem de schimbătoare în România încă de la începutul primăverii. luna martie a venit cu ninsori și temperaturi negative extrem de scăzute, iar luna mai nu s-a putut lăuda nici ea cu o vreme prea bună.

Au fost câteva zile în care termometrele au indicat valori mari, dar a plouat mult și atmosfera a fost extrem de neplăcută.

ANM ne spune cum va fi vremea după Paște și ce ne așteaptă până spre finalul lunii mai.

La începutul prognozei, vremea va fi călduroasă, normală pentru acest interval. În săptămâna 25.04.2022 – 02.05.2022, vremea va fi mai călduroasă decât este normal și temperaturile se vor apropia chiar și de 30 de grade Celsius.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui specific pentru acest interval, în toată țara. De săptămâna viitoare, temperaturile vor fi în scădere, iar răcirea se va resimțit considerabil. Cât despre ploi, acestea vor lipsi cu desăvârșire în majoritatea regiunilor din țară.

România se apropie de vară
În săptămâna 09.05.2022 – 16.05.2022, temperaturile vor începe să crească și vremea începe să semene mai mult cu cea de vară. Regimul pluviometric va fi local deficitar la munte, precum și în regiunile vestice, sudice, centrale și nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 16.05.2022 – 23.05.2022, în ultima perioadă a prognozei, temperaturile vor fi apropiate de cele normale. Va ploua ceva mai mult în nord-estul țării, dar în celelalte regiuni, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal. Spre finalul lunii se încălzește considerabil, iar luna Iunie vine cu vreme bună în toată țara.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *