În ce condiții se oferă tichete de activități casnice și cine sunt persoanele care beneficiază de ele.

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat, în urmă cu puțin timp, legea privind reglementarea activităţii

Acest lucru înseamnă că persoanele fizice cu activități casnice ocazionale vor putea fi remunerate exclusiv în tichete de activităţi casnice.

Bonele, dar și alte persoane care vor desfășura activități casnice ocazionale, vor putea fi remunerate exclusiv în tichete de activități casnice. Legea prevede că persoanele care desfășoară activități casnice ocazionale să fie remunerate exclusiv în tichete, care în prezent au o valoare de 15 lei.

Valoarea maximă a contribuţiei lunare, calculate potrivit dispoziţiilor prezentei legi, pentru ca un prestator casnic să beneficieze de calitatea de asigurat în sistemul de asigurări sociale de stat este contribuţia aferentă a minimum 85 de tichete de activităţi casnice. Valoarea acestei contribuţii nu poate fi mai mică de 25% din valoarea salariului minim brut pe ţară garantat în plată, potrivit Legii nr.

53/2003 – Codul muncii.

Președintele României a dezvăluit că principala cauză a perpetuării acestui fenomen îl constituie avantajul financiar imediat:

„Principala cauză a perpetuării acestui fenomen îl constituie avantajul financiar imediat, obținut atât de beneficiar, cât şi de persoana care desfăşoară activitatea la acel beneficiar, generat de sustragerea de la plata impozitelor şi a contribuţiilor sociale către bugetul de stat”, a menționat Klaus Iohannis.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *